Наприкінці травня ціни пропозиції в сегменті якісної цибулі в Україні знижуються через те, що на ринку збільшується гурт з Узбекистану та Азербайджану.
Про це повідомили аналітики EastFruit.
Напередодні до України почали надходити гуртові партії цибулі нового врожаю з Узбекистану та Азербайджану. В цих країнах ріпчасту цибулю нового врожаю почали збирати вже понад місяць тому, отже зараз вже є достатня пропозиція якісної продукції, пристосованої до такого тривалого транспортування.
“Збільшення пропозиції цибулі з Узбекистану та Азербайджану на ринку України призвело до того, що ціни пропозиції в сегменті якісної цибулі ближче до вихідних почали знижуватися. До речі, з’явилися повідомлення про продаж на ринку України й ранньої цибулі, ввезеної з Македонії, однак ця інформація потребує додаткових уточнень”, – заявили експерти.
Ближче до вихідних, 18-19 травня, ситуація з цінами на цибулю в Україні почала змінюватися і продукт подешевшав.
“Зокрема, на найбільшому регіональному торговельному майданчику EF Trade Platform, цибуля подешевшала до 20-28 грн за кг (50-70 центів США) порівняно з 25-30 грн/кг (64-75 центів США) тижнем раніше”, – повідомили експерти.
В Узбекистані та інших країнах Центральної Азії утворився надлишок цибулі, тож постачання продукції на ринок України звідти будуть вигідними, навіть якщо ціни на ринку України продовжать знижуватися. Відповідно, саме цю тенденцію, найімовірніше, ми й побачимо на ринку України найближчими тижнями.
24 травня у Кам’янському пройде спортивно-масовий захід “Велодень 2025”. Цьогорічна подія об’єднає юних учасників на…
У рамках реалізації молодіжної політики у Кам’янському заснували Об’єднання учнівського самоврядування — новий підрозділ Молодіжної…
Фільм Сари Джесіки Паркер "Перший ряд" про українську балетну трупу та ветерана війни Олександра Терена…
Міжнародний День музеїв для музейників подвійне свято. З одного боку, вони приймають вітання від справжніх…
Волонтерський центр щиро запрошує всіх охочих на безкоштовні гарячі обіди, які проводять щодня з понеділка…
З приходом тепла і літа українці починають активно проводити час на природі. Приготування їжі просто…