Рецепт дня: Хліб без замісу

Якщо ви не бралися за випічку хліба, бо побоювалися складнощів приготування, цей рецепт для вас! Завдяки йому ви зможете радувати рідних пишним та запашним домашнім хлібом хоч щодня. Жодних тривалих замісів.

Хліб виходить досить вологий усередині, з великими порами та тонкою хрусткою скоринкою. Особливо сподобається шанувальникам чіабатти – італійського білого хліба. Свіжі дріжджі можна замінити на сухі, на таку кількість борошна 4 г буде достатньо (приблизно три чверті столової ложки).

Складові
Пшеничне борошно 530 г, Вода 420 мл, Дріжджі 10 г, Сіль 1 ч. л.

Приготування
1. Дріжджі розчиніть у теплій воді (37-39 градусів). Борошно просійте в глибоку миску, додайте сіль, влийте розчинені дріжджі. Замісити тісто середньої консистенції. Накрийте миску плівкою з невеликим отвором для виходу повітря та залиште на 2 години за кімнатної температури.

2. За 2 години тісто має піднятися у 2 рази, а на його поверхні буде багато бульбашок. Не забудьте, що тісто у нас без замісу, тому не обминаючи його, накрийте миску плівкою або кришкою з отвором і відправте в холодильник на ніч. На ранок дістаньте потрібну кількість тіста. Щоб воно менше прилипало, присипте руки борошном. Обваляйте грудку в борошні, формуючи кулю (для цього підгинайте краї тіста вниз і всередину).

3. Викладіть кулю на аркуш пекарського паперу, присипаного борошном, і залиште підходити ще на 40-60 хвилин. Накривати не треба. Тим часом розігрійте духовку до 220 градусів.

4. Зробіть на тісті 3 надрізи, перемістіть його разом з папером на лист і відправте в духовку на середній ярус. На нижньому ярусі встановіть ще один лист, наливши в нього 1,5 ст. гарячої води, щоб створити ефект лазні. Випікайте хліб 45 хвилин, потім витягніть з духовки і залиште остигати на решітці.
Тісто для домашнього хліба чудово зберігається в холодильнику протягом 2 тижнів, щоб ви змогли в будь-який момент спекти свіжий буханець до обіду. Не забудьте лише вкрити тісто плівкою, щоб не обвітрілося.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *