У Кам’янському зловмисник вдарив жінку ножем, а потім згвалтував

Про жахливий випадок у Кам’янському розповіла юристка, правозахисниця Юлія Сегеда.

“Захист постраждалих від насильства це моя місія вже більше 15 років. Коли я почула розповідь молодої жінки з м.Кам’янське, мені хотілось розірвати на шматки тих поліцейських, які знущались над нею.

Так, так… напад з ножем та згвалтування на вулиці… а розірвати мені хотілось саме поліцейських…
Це історія як жінка вижила, але катували її двічі…
Перший – коли нападник наніс їй ножове поранення та потім гвалтував.
Другий – коли в поліції їй розказували що знею буде якщо вона буде наполягати на заяві про згвалтування, тиснули на неї. За моєю скаргою було проведено службове розслідування з формальними покараннями винних.
Зараз я переконую цю жінку подати в суд та стягнути шкоду за це знущання.
Отже… вечір, напад, поранення, згвалтування… звернення до поліції…
Два тижні вона зберігає речі, в яких була, ходить до поліції питати то коли ж їм речі віддати, а вони їм не потрібні бо ніякого слідства і не планували починати.
І жінка почала шукати організації, які допомогають постраждалим від насильства. Так вона звернулась до сервісів МАРТІН-клуб і знайшла мене.
Коли я стала її адвокатом почалось слідство. Нападник був встановлений, вона його впізнала. Його провина доведена. І в процесі слідства знайшлась ще жінка, яку він згвалтував раніше до моєї підзахисної, але вона не повідомила поліцію. З урахуванням реагування поліції я її розумію…
Я дякую прокурору Кам’янської окружної прокуратури за професійне процесуальне керівництво та підтримання обвинувачення.
Судом оголошений обвинувальний вирок. Нападник визнаний винним за ч.1 ст.152, ч.1 ст.122 КК, судом задоволений цивільний позов та стягнуто 300 тис.грн моральної шкоди на користь потерпілої.
Отже, моя підзахисна не перша постраждала від цього чоловіка, але саме вона, я сподіваюсь, припинила його злочинний шлях. Ця жінка справжня героїня бо вона це зробила, хоча їй було нелегко… Завдяки її наполегливості та сміливості він засуджений.
По #стаття152 завжди важкі справи.
Я наполягаю на тому, що подання позову та стягнення моральної шкоди є важливим, бо це справедлива сатисфакція.
UPD: Всім, абсолютно всім поліцейським як умовою прийняття на роботу та продовження служби треба подивитись мінісеріал “Unbelievable” (“Невозможно поверить”). Це історія розслідування серії згвалтувань. І кожному поліціянту треба передивитись 1 серію двічі… на початку, а потім ще раз в кінці. І кожному слід соромитись бути такими. Нажаль, саме така модель дій є типовою у нас”, – повідомила правозахисниця.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *