Categories: Це цікаво

Експерти назвали 5 видів м’яса, які краще не купувати в супермаркеті

В магазинах можна знайти великий виріб м’яса. Професійні м’ясники розповіли, що якість м’яса часто не відповідає стандартам, які можна знайти в маленьких м’ясних крамницях.

Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Huffpost.

Експерти назвали п’ять видів м’яса, які настійно рекомендують купувати не в супермаркеті, а в суто м’ясній крамниці.

Яловичий і пташиний фарш

М’ясник Луїс Мата сказав, що такий фарш постачають попередньо подрібненим із великих м’ясопереробних підприємств, де використовують суміш різних відрубів – і не обов’язково найкращих.

Цей процес може зіпсувати смак і якість м’яса. Також вони відзначають підвищений ризик зараження різними харчовими захворюваннями.

А спеціалізовані м’ясні крамниці закуповують м’ясо в невеликих постачальників, тож вони знають, як обробляють м’ясо і що саме входить до складу кожного фаршу.

“Свіжа” риба та морепродукти

Все частіше в супермаркетах пропонують “свіжу” рибу та молюсків. Однак м’ясники наголошують, що таке твердження викликає сумніви, якщо тільки ви не купуєте їх у магазині, розташованому дуже близько до водойми.

Якщо відвідування спеціалізованого рибного магазину неможливе, то краще купувати заморожені морепродукти, тому що більшість заморожених морепродуктів обробляють і заморожують на судні, щоб зберегти свіжість.

Витримана яловичина

Витриману яловичину люблять м’ясоїди за її ніжну текстуру і насичений смак.

За словами м’ясника Річа Сільвермана, у супермаркетів немає часу, обладнання та можливостей для правильного старіння м’яса. Його зазвичай витримують методом “вологого старіння”, і під час приготування волога розпарює м’ясо зсередини, роблячи його жорстким.

М’ясні відруби на кістці

Відруби м’яса, що продаються на кістці, – чудове рішення для ароматного тушкування, а кістки, що залишилися, можна використовувати для приготування домашнього бульйону.

Однак м’ясо з кістками, що продається в м’ясних відділах супермаркетів, має тенденцію псуватися швидше, ніж безкісткові продукти. Присутність кісток впливає на pH м’яса, що може призвести до неприємного запаху, а іноді й до зміни кольору.

У м’ясних вітринах супермаркетів немає точного дотримання температурного режиму, і запаковане м’ясо може пролежати там понад добу.

Паштет

У супермаркетах можна часто побачити печінку, нирки, а також паштети домашнього приготування. Власниця м’ясного магазину Розанжела Теодоро заявляє, що ніколи не купить паштет у супермаркеті, оскільки для їх правильного приготування потрібне спеціальне обладнання і досвід.

Margaret

Recent Posts

У Кам’янському відбувся обласний форум “Молодіжна рада в кожну громаду!”

Кам’янське стало майданчиком для проведення обласного молодіжного форуму в межах проєкту «Молодіжна рада в кожну…

5 години ago

Мер Кам’янського провів черговий прийом громадян (відео)

8 квітня міський голова Андрій Білоусов провів черговий особистий прийом громадян. "Мешканці зверталися з різних…

5 години ago

Роботи з ремонту під’їздів Кам’янського тривають

Крок за кроком КП "Добробут" виконує планові роботи у житлових будинках  міста.  Проспект Героїв АТО,…

7 години ago

На «Каметсталі» провели капремонт та модернізацію коксової печі

Завод «Каметсталь» гірничо-металургійної групи «Метінвест», провів капітальний ремонт з модернізацією печі вогневого підігріву вбирного масла…

7 години ago

У Кам’янському завершилося голосування за проєкти Бюджету участі

Завершився Конкурс «Бюджет участі. МІСТО» 2025 року, під час якого протягом 3 тижнів кам’янчани підтримували…

8 години ago

Серіал “Злі духи”: містика під час знімань і секрети таємничих образів в детективі

Вже 24 квітня о 19.40 на телеканалі 2+2 відбудеться прем'єра серіалу "Злі духи". Головним героям…

8 години ago