У Кам’янському пройшов всеукраїнський турнір із дзюдо

25 травня на базі СК “Дніпровець” пройшов всеукраїнський турнір з дзюдо “Кубок Придніпров’я” серед юніорів та юніорок. Змагання дуже важливі – з правом присвоєння звання “Майстер спорту України”.

Організаторами турніру виступили Федерація дзюдо Дніпропетровської області та Федерація дзюдо Кам’янського.

Змагання зібрали майже 200 спортсменів з різних куточків України. На татамі свою майстерність демонстрували дзюдоїсти з Полтави, Дніпра, Кременчука, Харкова, Сум, Києва, Запоріжжя, Житомира, Одеси, Вінниці, Кам’янського та інших міст.

Привітати спортсменів завітали почесні гості: очільник відділення НОК України у Дніпропетровській області Михайло Кошляк, радник начальника Кам’янської районної військової адміністрації Олександр Корень, начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, президент Громадської спілки “Федерація дзюдо Дніпропетровської області”  Григорій Король, президент  ГО “Федерація дзюдо м.Кам’янське” Владислав Ніколаєв, директор ГО “Кам’янська Федерація дзюдо” Василь Мосьпан, чемпіон світу і Європи, переможець Європейських ігор, заслужений майстер спорту, Перший чемпіон світу з дзюдо в історії України Георгій Зантарая, заслужений майстер спорту України, срібний призер XXVIII Олімпійських ігор та бронзовий призер XXIX Олімпійських ігор 2008 року Роман Гонтюк, депутат Кам’янської міської ради Тетяна Чередник.

– Шановні спортсмени, організатори та всі шанувальники дзюдо, за дорученням міського голови Андрія Білоусова висловлюю велику подяку тим, хто долучився до проведення цього спортивного свята в нашому місті, – сказав А.Івашина. – Кам’янське дуже любить дзюдо, ми маємо дві спортивні школи, які розвивають цей вид спорту. А тепер приймаємо цей майстерський, важливий для нашого міста, турнір. Сподіваюся, ми і надалі будемо приймати такі вагомі змагання. Також я дякую нашим воїнам, які зараз боронять нашу державу і виборюють нашу незалежність. Слава Україні!
Протягом дня дзюдоїсти демонстрували на татамі свою гнучкість, спритність, координацію та концентрацію. Адже завдання боротьби полягає не в тому, щоб перемогти противника фізичною силою, а в тому, щоб позбавити противника точки опори, рівноваги і швидко зреагувати, взяти перевагу, використовувати силу супротивника в своїх цілях. Атмосфера змагань була шаленою. Спортсмени та вболівальники підтримували свої команди, тренери давали повчальні настанови. Учасники та організатори відмітили високий рівень організації та проведення турніру.

– Задоволений тим, як проходять змагання, як працюють діти, – наголосив В.Ніколаєв. – Це перший майстерський турнір в Кам’янському за останнє десятиріччя. Ми не збавляємо обертів і наступного року проведемо такий самий турнір. І будемо проводити такі змагання щороку.

– Вражений підготовкою спортсменів, якісною боротьбою, – сказав М.Кошляк. – Завдяки таким змаганням народжуються нові зірки спорту, які, сподіваюся через 4 роки будуть представляти Дніпропетровщину на Олімпіаді.

– Дякую організаторам за запрошення, що можу поділитися досвідом з молоддю, – зазначив Р.Гонтюк. – Хороша організація, велика конкуренція, запеклі сутички, хтось перемагає, хтось програє. Круто, що такі змагання проводяться в Україні, адже їх усього чотири по віковим категоріям, один з яких проводиться в Кам’янському. Дякую вашому місту за теплий прийом!
Сьогодні в Кам’янському на відділеннях дзюдо ДЮСШ№1 та ДЮСШ№3 навчається близько 170 спортсменів, які неодноразово ставали призерами різних змагань.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *