На Дніпропетровщині стартує тестування функціоналу електронного кейс-менеджменту соціальних послуг

Дніпропетровщина серед пілотних областей, де стартує бета-тестування функціоналу електронного кейс-менеджменту. Це дозволить спростити процедуру отримання та надання соціальних послуг. До тестування долучать 15 громад регіону. Напередодні фахівців соціальної сфери зібрали в ОВА та ознайомили із новими можливостями у їхній роботі.

«Важливо цифровізувати соціальну сферу. Адже від цього залежать швидкість та ефективність підтримки людей. Також сучасні інструменти допоможуть розвантажити профільних фахівців, зняти з них зайві паперові процеси. Тому працюємо над електронним кейс-менеджментом. Запускаємо його пілотну версію у Вінницькій, Черкаській, Полтавській і звісно Дніпропетровській областях», – зазначив заступник міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко.

Серія заходів «Цифровізація соціальних послуг: кейс-менеджмент як ключовий інструмент» – ініціатива Мінсоцполітики, яку реалізовують за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) напередодні бета-тестування системи електронного кейс-менеджменту. У регіоні до нього долучають 15 громад – порівну сільських, селищних та міських

«Маємо 37 соцпослуг. Кожна для підтримки людей, які опинилися у складних життєвих обставинах. З війною таких у країні стало більше. Дніпропетровщина, яка прийняла сотні тисяч переселенців, не виключення. Тому ми вдячні ініціаторам і розробникам проєкту, бо він дозволить надавати якісну та своєчасну допомогу всім, хто цього потребує», – додала заступник начальника ОВА Надія Задорожна.

Скориставшись особистим е-кабінетом, жителі зможуть подати заяву на отримання соцпослуг, або поставити запитання фахівцю. Після – відслідковувати статус заяви.

«Цифровізація – це не тільки якісні сервіси. Вона і про зекономлений час людини. Адже з переходом послуг в онлайн, їй не треба ходити по інстанціях і стояти там у чергах», – сказав заступник начальника ОВА Іван Начовний.

Запровадження системи зменшить навантаження на надавачів послуг і органи соціального захисту населення на місцях.

«Для них – це крок вперед, бо великий пласт інформації акумулюється в цифровому вигляді. Там можна все дізнатися про отримувача. Доступні й різні дані, за якими потім буде легко проводити статистичний аналіз і прогнозувати необхідність у наданні соціальних послуг», – пояснила бізнес-аналітик Наталія Шевченко.

Фахівців, які в регіоні тестуватимуть систему, зібрали в ОВА. Познайомили з нею та наочно показали, як вона працює. Тестування фунціоналу кейс-менеджменту триватиме декілька місяців. Восени його планують масштабувати на всю країну.

Олена

Recent Posts

В школах Кам’янського працюють офіцери поліції (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов В школах Кам’янського дітей захищають представники поліції. Сьогодні…

7 години ago

На Дніпропетровщині дерево роздавило металевий гараж

У Кривому Розі, на вулиці Степана Тільги, високе дерево, не витримавши поривів вітру, впало та…

10 години ago

Гурт “Океан Ельзи” випустив пісню та кліп про Мукачево (відео)

Гурт "Океан Ельзи" 17 вересня випустив пісню та кліп "Мукачево". Це перший сингл з їхнього…

11 години ago

У музеї Кам’янського запрацювала нова виставка

Днями в музеї історії міста Кам’янське відкрилася виставка "Епоха. Людина. Портрет", на якій представлена творчість…

11 години ago

У Кам’янському нагородили учнів мистецьуої школи №2 (відео)

На урочистому заході побував мер Андрій Білоусов. "Сьогодні відвідав мистецьку школу №2. Вручив дипломи і…

11 години ago

У Кам’янському 19 та 22 вересня вимикатимуть світло: адреси

АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: У зв'язку з виконанням профілактичних робіт відбудеться тимчасове припинення електропостачання…

11 години ago