У Кам’янському розпочалося будівництво храму Православної церкви України (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов.

“Сьогодні, 30 травня, на території Козацької церкви Пресвятої Покрови розпочалося будівництво храму Православної церкви України, який буде збудовано з урахуванням української архітектури та козацьких традицій.

Це вагома духовно-культурна подія для нашого міста. Благословити початок робіт приїхав Владика Симеон – керуючий Дніпропетровською єпархією ПЦУ, архієпископ Дніпровський і Січеславський.

Багато років Козацька церква Пресвятої Покрови орендувала комунальне приміщення. Після звернення настоятеля церкви отця Феодосія ми вирішили це питання, і  будівля вже у власності релігійної громади. В майбутньому її буде переобладнано в духовно-соціальний центр при храмі. Допомагаємо й по інших напрямках, з будівництвом паркану, встановленням воріт, благоустроєм території та іншим.

У жовтні 2023 року презентований проєкт майбутнього храму схвалив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час свого візиту до Кам’янського. Наразі ми розпочали втілювати мрію людей в життя.

На знак подяки отримав від Владики Симеона пам’ятну медаль, присвячену п’ятій річниці Об’єднавчого Собору, вручення Томосу про автокефалію та інтронізації Предстоятеля ПЦУ.

Вітаю громаду Кам’янського з визначною подією. Разом здолаємо всі труднощі та вистоїмо. Віримо в Україну!”, – йдеться у повідомленні.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *