У Кам’янському презентували нову книгу про лікарів Придніпров’я ХІХ – першої половини XX століть

Попри всі негаразди та виклики, у приміщенні молодіжної ради Кам’янського відбулась презентація книги “З любов’ю і самозреченням. Нариси про лікарів Придніпров’я ХІХ – першої половини XX століть”. Важливість події підкреслили підтримка та присутність численних друзів та краєзнавців з Кам’янського, Дніпра та Підгороднього.

Про це повідомляє ktoday.com.ua.

На зустріч з авторами книги, заслуженим журналістом України, письменником-краєзнавецем Миколою Чабаном, заслужений лікарем України, кандидатом медичних наук Зоєю Шевцовою та доктором медичних наук, професором Володимиром Гапоновим прийшли їхні давні друзі, колеги і поціновувачі історії.

скрин

Зміст книги

Книга складається з дев’яти розділів і містить 80 нарисів, значна частина яких вперше публікується. Матеріал зібраний з архівних земських джерел, спогадів, щоденників, нотаток і листів. Видання також містить понад 800 ілюстрацій, рідкісних світлин з державних і приватних колекцій та старовинних документів. Особливу увагу приділено науковцям та земським лікарям, багато з яких загинули на бойовому медичному посту під час Першої світової війни та епідемій.

Завдяки книзі, чимало персоналій, які були забуті, повертаються до історії. Це науковці та земські лікарі, а також благодійники і меценати, які сприяли становленню та розвитку медичної служби у Придніпров’ї.

Книга містить також бібліографічний словник на 64 особи та інформацію про медиків-випускників Катеринославської чоловічої гімназії (84 особи), що додає глибини та детальності виданню.

скрин

Значення для бібліотеки

Презентація книги «З любов’ю і самозреченням» стала значущою подією, яка об’єднала друзів, колег і шанувальників історії. Незважаючи на технічні складнощі, захід відбувся успішно і став важливим кроком у збереженні історичної спадщини Придніпров’я. Учасники заходу залишилися під враженням від глибокого та всебічного дослідження авторів, що додало натхнення для подальшої роботи та нових проектів. Тепер ця книга не лише доповнює фонди бібліотеки, а й служить джерелом натхнення та знань для майбутніх поколінь.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *