У Кам’янському районі вилучили безакцизні алкоголь та цигарки на 1 млн 200 тисяч гривень

У Кам’янському районі поліцейські вилучили із незаконного обігу тютюнові та алкогольні вироби на суму понад 1 млн 200 тисяч гривень.

Правоохоронці задокументували 32 факти порушення торгівлі алкогольними та тютюновими виробами в період з 15 по 31 травня.

Перевірки торговельних закладів, розташованих на території району, проводились поліцейськими Кам’янського районного управління поліції спільно зі співробітниками управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

На правопорушників складені адміністративні протоколи за ст. 156, ст. 164 та ст. 164-5 КУпАП. Також виявлено 5 фактів продажу цигарок та алкогольних напоїв неповнолітнім. Адміністративні матеріали направлені на розгляд до суду та адміністративних комісій.

Також 24 травня співробітники відділення поліції №1 Кам’янського районного управління поліції в одному із магазинів провели обшук на підставі ухвали слідчого судді в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 358 ККУ (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. В результаті слідчих дій з торговельного закладу вилучили алкогольні та тютюнові вироби.

Загалом з незаконного обігу поліцейські вилучили понад 17000 одиниць тютюнових виробів, електронних пристроїв для куріння, рідин до електронних пристроїв та понад 60 літрів алкоголю, які реалізовувалися без дозвільних документів на торгівлю та марок акцизного податку.

Нагадуємо, продаж підакцизних товарів (алкоголь чи тютюнові вироби) може здійснюватися виключно за наявності відповідної ліцензії. Також за посиланням в мережі Телеграм @ExciseDPbot можна повідомити до поліції про точку незаконної торгівлі безакцизними товарами.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *