Для гарного самопочуття та правильної роботи травної системи супи просто необхідні. Перша страва, без якої не обходиться практично жоден обід, має бути одночасно поживною і не перевантажувати шлунок, адже попереду ще половина дня!
Ми пропонуємо до вашої уваги рецепт домашнього супу із зеленим горошком та м’ятою швидкого приготування, який однозначно урізноманітнить тижневий раціон вашої родини. Незвичайно, ситно та легко.
Напевно, ви варили суп зі свіжим або замороженим зеленим горошком. А як щодо м’ятних ноток? Спробуйте!
Складові
1,5 л води, 250 г замороженого чи свіжого зеленого горошку, 3 картоплини, 1 велика цибулина, 1 зубчик часнику, кілька гілочок м’яти, 30 г вершкового масла, 100 мл вершків жирністю 10%, сіль за смаком.
Приготування
1. Доведіть воду в каструлі до кипіння, опустіть у неї картоплю, очищену і нарізану невеликими кубиками, варіть 10 хвилин.
2. Вершкове масло розтопіть на сковороді, обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору. Відправте цибулю в каструлю, додайте горошок, варіть на середньому вогні 10 хвилин. На цьому етапі посоліть суп за смаком.
3. Влийте вершки, додайте подрібнений часник, дрібно нарізані листочки м’яти, доведіть суп до кипіння, зніміть з вогню.