У Кам’янському засудили наркоторгівця

За принципової позиції Кам’янської окружної прокуратури суд визнав винним місцевого мешканця у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу в особливо великих розмірах та незаконному посіві, вирощуванні рослин конопель (ч. 3  ст. 307, ч. 1 ст. 310 КК України).

Його засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією належного майна.

Прокурори у суді довели, що засуджений налагодив схему збуту особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу, на території м. Кам’янське та області.

Чоловік вирощував рослини конопель на земельних ділянках за місцем мешкання. Зібраний «урожай» висушував та переробляв на наркосировину за допомогою саморобних пристроїв. Збував канабіс оптовими партіями.

Під час санкціонованого обшуку за його місцем проживання вилучено понад 20 кг канабісу, насадження конопель та обладнання для вирощування.

Суд першої інстанції перекваліфікував дії обвинуваченого з ч. 3 ст. 307 на ч. 3 ст. 309 КК України та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.

Прокурори не погодились із цим рішенням та оскаржили його в апеляційному порядку.

Дніпровський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Кам’янської окружної прокуратури та скасував вирок першої інстанції.

Наразі вирок набув законної сили.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *