Рецепт дня: Лаваш із овочами

Обов’язково відкрийте для себе лаваш із різноманітними начинками, якщо ви з якоїсь причини жодного разу не куштували цю закуску. Або поповніть свій багатий список варіантів начинки цією баклажанною, з томатним соусом, бринзою та свіжою зеленню. Лаваш з баклажанами – зовсім новий варіант звичного для багатьох частування. Жодного м’яса, лише сезонні овочі та маса задоволення.

Якщо боїтеся, що баклажани можуть гірчити, очистіть їх від шкірки. Допоки інші зазвичай додають твердий сир у начинку, пропонуємо замінити його бринзою. Після запікання вона стає надзвичайно смачною. Звичайний томат, який багато хто просто нарізає, ви перетворите на чудовий соус з часником і спеціями. «Дуже смачно» — недостатнє словосполучення для закуски, якою ви насолоджуватиметеся в результаті.

Складові
Баклажан 1 шт., Лаваш 1 шт., Часник 2–3 зуб., Кінза 1 пуч., Бринза 250 г, Майонез 2 ст. л., Соняшникова олія 2 ст. л., Вершкове масло 20 г, Помідор 1 шт., Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) до смаку.

Приготування
1. Наріжте баклажани кубиками. Розігрійте на сковороді олію. Обсмажте нарізаний овоч. Додайте сіль та перець. Перенесіть в окрему ємність.

2. Подрібніть часник. Натріть помідор на великій тертці. Дрібно наріжте кінзу.

3. Обсмажте часник на тому ж маслі. Додайте до нього помідор, зелень, сіль та перець. Смажте на повільному вогні до загусання маси. Перенесіть соус в окрему ємність і залиште остигати.

4. Розстеліть на поверхні лаваш. Змастіть його майонезом. Зверху викладіть баклажани. Далі посипте все бринзою і полийте томатним соусом.

5. Згорніть рулет. Перенесіть його на змащене вершковим маслом деко. Запікайте 20 хвилин при температурі 190 °С.
Рекомендуємо скуштувати шматочок, поки рулет ще теплий. А потім вас навіть просити не треба – з’їсте все з величезним задоволенням. Щоб не нудьгувати за закускою з баклажанами, коли сезон закінчиться, обов’язково зробіть заготовку: наріжте основний інгредієнт кубиками і заморозьте про запас. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *