У музеї Кам’янського готують нову виставку

14 червня у Музеї історії м. Кам’янське запрацює виставка під назвою “Портрети Маріуполя: історії, які надихають”.

Проєкт “Портрети Маріуполя” – це 27 історій переселенців і переселенок, життя яких змінило повномасштабне вторгнення рф.

Ідея проєкту зародилася навесні 2022 року, коли люди масово виїжджали з облоги Маріуполя. Саме тоді інформаційна блокада міста призвела до того, що світ не знав певною мірою про злочини росіян в місті Марії та загальний масштаб трагедії.

Окрім того, масові пожежі позбавили мешканців Маріуполя житла, речей, дорогоцінних символів, які дарують відчуття дому… І мова не про матеріальне. У багатьох маріупольців згоріли родинні, дитячі, весільні фотоальбоми, про що люди шкодували навіть більше ніж про втрату житла.

Ідея проєкту полягала в зборі та поширенні історій маріупольців і створенні портретів героїв і героїнь (саме ГЕРОЇ, а не учасники). Ці фотопортрети мають стати початком нових фотоальбомів, нових сторінок життя, нових поглядів в майбутнє. Роботу над проєктом взяла на себе ГО “Простір Марії” – її членкині також є переселенками з Маріуполя.

Презентація виставки відбулася 15 травня в Національному музеї історії України (м. Київ). Далі проєкт попрямував до інших міст України і тепер експонуватиметься і в Кам’янському.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *