Рецепт дня: Хрумке печиво на смальці з горілкою

Чого тільки у старих кулінарних книгах не знайдеш. У раніше господині старанно вели таку, записуючи детальні рецепти. Дехто супроводжував рецепти вклеєними фотографіями готових страв. Були й вирізки із журналів. Цей рецепт саме із такого раритетного кулінарного зошита, він має оригінальну і забавну назву. Печиво на смальці гордо іменувалося “Алкоголіки”.

Тісто для ласощів не містить яєць, зате в ньому є горілка. Звідси й назва. Алкоголь часто додають у випічку, щоб зробити її більш повітряною. По суті, горілка замінює розпушувач. Підійде й інший міцний алкоголь, наприклад, ром.

Складові
Смалець 125 г, Вершкове масло 125 г, Ванільний цукор 1 ч. л., Пшеничне борошно 300 г, Горілка 2 ст. л., Оцет 1 ст. л., Вода 1 ст. л., Цукрова пудра за смаком.

Приготування
1. Покладіть у миску смалець і вершкове масло кімнатної температури, всипте ванільний цукор та борошно. Перетріть тісто руками в крихту.

2. Зробіть у центрі невелике заглиблення та влийте в нього оцет 9%, горілку та воду. Швидко замісіть м’яке тісто.

3. Припорошіть стіл борошном, викладіть тісто і розкотіть його в пласт товщиною 0,5-1 см. За допомогою форм виріжте печиво, форма може бути будь-якою. Обрізки тіста зберіть і розкотіть повторно.

4. Перенесіть заготовки на лист, застелений пергаментом. Випікайте печиво 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Воно має залишитися світлим. Поки гаряче, обваляйте в цукровій пудрі.

Так як у складі тіста цукру немає, шар пудри має бути солідним. Таке розсипчасте печиво довго не черствіє. Якщо викласти його в герметичний контейнер і прибрати в темне місце, випічка може зберігатися там кілька тижнів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *