Найгучніша вечірка 14 століття: Netflix презентує міні-серіал “Декамерон” (відео)

Вас щиро запрошують на просочені вином секс-розваги в італійській сільській місцевості.

Чорна мильна комедія «Декамерон» вийде на Netflix 25 липня від творця та телеведучого шоу Кетлін Джордан («Підлітки-мисливці за головами», «Американська принцеса») — і натхненна однойменною культовою збіркою оповідань.

Серіал розглядає надто актуальну тему класової боротьби під час пандемії, коли група невдах намагається пережити пандемію бубонної чуми у Флоренції 1348 року. У «Декамероні» зіграли Тоні Гейл, Зося Мамет, Сирша Моніка-Джексон, Таня Рейнольдс та інші.

«Коли з’являється щось на кшталт чуми, земля стає рівною», — сказав Хейл. «Це не має значення. Тож у що я інвестую? У які відносини я інвестую? Як я ставлюся до людей? Це те, що має значення».

«Декамерон» Джованні Боккаччо, вперше опублікований в Італії в середині XIV століття, розповідає історію про групу дворян та їхніх слуг, які сховалися у величній віллі Санта поблизу Флоренції під час люті Чорної смерті в 1348 році. Щоб скоротати час, вони по черзі розповідають один одному історії, які варіюються від дотепних до розпусних. Серіал має схожу передумову, але з родзинкою, як у «Володаря мух» — час іде, соціальні правила зникають, оргія багатства та алкоголю перетворюється на боротьбу за виживання. Заможні громадяни рятуються від чуми, беручи участь у розкішній і замкнутій демонстрації багатства? Здається, це взагалі не може бути актуальним!

Джордан вважав «Декамерон» Бокаччо «короткими маленькими жартівливими оповіданнями». Тож за основу взяла колекцію. Але початком проекту стало бажання дослідити теми класової нерівності. «І коли під час кризи прірва між заможними і бідними стає все ширшою і ширшою», — сказав Джордан. «Очевидно, це те, що ми спостерігали за останні кілька років, зокрема з COVID».

Але на Віллі Санта це ще не все. Джессіка Пламмер, яка грає благородну Філомену, порівняла витівки та дурниці комедійного серіалу з реаліті-шоу. «Подумайте, наприклад, Острів кохання, але в той час», — сказала вона. «Багато драми, багато сексу, багато, так, божевілля».

26-річний український актор Олександр Рудинський, зірка серіалу “Перші ластівки”.
Відео можна переглянути тут.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *