За даними Національного дослідження STEPS, українці в середньому споживають близько 12,6 г солі на добу, тоді як ВООЗ рекомендує не перевищувати 5 г.
Один з основних продуктів, з якого українці отримують сіль – це хліб.
У МОЗ стверджують, що одна людина споживає близько 250 г хліба на добу. Вміст солі в більшості різновидів хліба коливається від 1,07 до 1,7 г на 100 г. Це означає, що один шматок хліба (30-40 г) може містити до 0,68 г солі.
Відповідно в середньому кожен українець щодня споживає від 2,5 г до 4,25 г солі тільки з хлібом. А це – половина і більше рекомендованої ВООЗ добової норми.
Тож українським виробникам хліба запропонували:
Зменшити кількість солі в хлібі та хлібобулочних виробах до рівня не більше ніж 0,9 г на 100 г. Це будуть робити поступово, щоби споживачі звикали до менш солоного смаку.
Підвищувати смакові якості радять в інший спосіб, наприклад, використовувати трави та спеції або навіть ферментовані продукти, що може допомогти компенсувати зменшення солі.
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "У Кам’янському добігає завершення будівництво храму Преображення Господнього…
СБУ запобігла новим терактам проти військових ЗСУ у Хмельницькій та Дніпропетровській областях. Контррозвідка Служби безпеки…
Бюро економічної безпеки України повідомило про викриття групи осіб, які продавали підроблені ґаджети під виглядом…
Дружна театральна родина Театру ім. Лесі Українки шукає творчого, талановитого, відповідального ГРИМЕРА-ПАСТИЖЕРА / ПЕРУКАРЯ. Майстра,…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "У школах, ліцеях та гімназіях області останні приготування.…
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Разом із Валерієм Бережним передали авто для наших…