Ніжний домашній паштет із курячого філе чудово замінить ковбасу або будь-які куповані паштети. Його можна подати не тільки зі свіжим хлібом, а також із млинцями.
Головним інгредієнтом страви є куряча грудка, додайте трохи овочів, а для аромату – приправи.
Інгредієнти:
- куряче філе 500 г
- морква 100 г
- цибуля ріпчаста 100 г
- молоко 3,2% 200 мл
- вершкове масло 60 г
- олія 30 мл
- паприка мелена солодка 0,5 ч. л.
- мускатний горіх мелений 0,5 ч. л.
- часник сушений 0,5 ч. л.
- перець чорний мелений
- сіль
Приготування:
- Моркву та цибулю почистіть. Моркву натріть на середній тертці, а цибулю наріжте півкільцями.
- Куряче філе промийте і наріжте невеликими шматочками.
- На сковороді з олією обсмажте моркву та цибулю до м’якості.
- Викладіть куряче філе та обсмажте ще п’ять хвилин. Додайте паприку, горіх мускатний, часник, перець і сіль. Влийте молоко і протушкуйте на середньому вогні десять хвилин (рідина повинна наполовину випаруватися). Дайте трохи охолонути.
- Викладіть масу в чашу блендера, додайте вершкове масло і перебийте до однорідної ніжної консистенції. Перекладіть у скляний контейнер та відправте в холодильник.
Поради:
Курячий паштет може зберігатися у холодильнику до чотирьох днів.