Рецепт дня: паштет з курячого філе

Ніжний домашній паштет із курячого філе чудово замінить ковбасу або будь-які куповані паштети. Його можна подати не тільки зі свіжим хлібом, а також із млинцями.
Головним інгредієнтом страви є куряча грудка, додайте трохи овочів, а для аромату – приправи.

Інгредієнти: 

  • куряче філе 500 г
  • морква 100 г
  • цибуля ріпчаста 100 г
  • молоко 3,2% 200 мл
  • вершкове масло 60 г
  • олія 30 мл
  • паприка мелена солодка 0,5 ч. л.
  • мускатний горіх мелений 0,5 ч. л.
  • часник сушений 0,5 ч. л.
  • перець чорний мелений
  • сіль

Приготування: 

  1. Моркву та цибулю почистіть. Моркву натріть на середній тертці, а цибулю наріжте півкільцями.
  2. Куряче філе промийте і наріжте невеликими шматочками.
  3. На сковороді з олією обсмажте моркву та цибулю до м’якості.
  4. Викладіть куряче філе та обсмажте ще п’ять хвилин. Додайте паприку, горіх мускатний, часник, перець і сіль. Влийте молоко і протушкуйте на середньому вогні десять хвилин (рідина повинна наполовину випаруватися). Дайте трохи охолонути.
  5. Викладіть масу в чашу блендера, додайте вершкове масло і перебийте до однорідної ніжної консистенції. Перекладіть у скляний контейнер та відправте в холодильник.

Поради:

Курячий паштет може зберігатися у холодильнику до чотирьох днів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *