Шарлотка — це класичний пиріг, який найчастіше готують з яблуками, але не менш смачною вона виходить зі свіжою полуницею.
Щоб десерт вийшов ніжним, обов’язково добре збийте яйця з цукром. Пишне тісто, соковита ягода, яка просочить бісквіт своїм ароматним соком, просто тануть у роті.
Інгредієнти:
- полуниця 200 г
- борошно 150 г
- цукор 150 г
- яйця 3 шт.
- розпушувач 0,5 ч. л.
- сіль
- цукрова пудра
Приготування:
- Полуницю вимийте під проточною водою, обсушіть і наріжте на половинки.
- Збийте міксером яйця із цукром у пишну піну. Додайте частинами просіяне борошно з розпушувачем і обережно перемішайте лопаткою в одному напрямку. Вилийте половину тіста у форму, зверху розкладіть половинки полуниці і залийте тістом.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 25-30 хвилин до золотистого кольору. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою. Акуратно викладіть шарлотку на решітку. Дайте трохи охолонути, перекладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.
Поради:
У тісто за бажанням можна додати одну чайну ложку ванільного цукру.