На Дніпропетровщині засудили солдата

У Кривому Розі суд відправив солдата на 5 років в тюрму. До війни чоловік проживав у м. Дніпро та працював на металургійному заводі формувальником у фасонно-ливарному цеху, повідомляє krlife.com.ua.

Незважаючи на те, що він мав інвалідність ІІІ групи, його у травні 2022 року призвали на службу під час мобілізації, а 19 червня 2023 року направили служити на посаду стрільця-помічника гранатометника відділення охорони взводу охорони роти охорони Криворізького районного територіального центру комплектування.

Проте 29 червня о 8:00 під час перевірки особового складу командування виявило відсутність солдата, а про причини неявки ніхто інформації не мав і на зв’язок не виходив.

12 липня військового було звинувачено у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 407 Кримінального кодексу України, – самовільне залишення військової частини або місця служби.

25 жовтня 2023 року солдат звернувся до Центру психіатричної допомоги дитячому та дорослому населенню КНП «КЛШМД» ДМР, де проходив лікування у стаціонарному відділенні. Після закінчення курсу направився до санаторію у м. Трускавець.

31 травня 2024 року Центрально-Міський районний суд міста Кривого Рогу визнав громадянина винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 407 КК України, та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *