Categories: Події

На Дніпропетровщині спіймали псевдомінера

На Дніпропетровщині поліцейські повідомили про підозру 30-річному чоловіку за розсилку неправдивих повідомлень про мінування. Впродовж декількох місяців фігурант надіслав на офіційні електронні адреси повідомлення про мінування понад 40 об’єктів.

Його мішенню стали будівлі органів влади, парк, поштові відділення, торгівельні та медичні центри, розташовані на території Дніпропетровської області. Поліцейські провели перевірку території та жодних небезпечних речовин чи вибухових пристроїв не виявили.

Співробітники Управління протидії кіберзлочинам в Дніпропетровській області спільно з працівниками Павлоградського РУП встановили, що до низки неправдивих мінувань причетний 30-річний мешканець м. Тернівка Павлоградського району. Розповсюдження повідомлень про замінування об’єктів він здійснював з грудня 2023 року по квітень 2024 року. За адресою проживання фігуранта відбулися обшуки, в ході яких вилучено комп’ютерну техніку, системний блок, WiFi-роутер та мобільний телефон.

14 червня 2024 року фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюється під процесуальним керівництвом Павлоградської окружної прокуратури.

Margaret

Recent Posts

На Дніпропетровщині спіймали 18-річного серійного крадія

В Марганці поліцейські викрили чоловіка за серію майнових злочинів. Як зʼясували правоохоронці, молодик причетний до…

34 хв. ago

У Дніпрі велосипедист влетів у чоловіка: сталася бійка (відео)

У п’ятницю, 28 червня, у Дніпрі на площі Шевченка трапилася бійка. Розпочалося усе з велосипедиста,…

2 години ago

У Кам’янському торгували “паленкою”

У Кам’янському районі правоохоронці припинили продаж контрафакту. Три жінки - 26, 41 та 51-річні, налагодили…

19 години ago

У Дніпрі розшукують злочинця

Поліція Дніпра розшукує підозрюваного у замаху на вбивство чоловіка. 31-річний Віктор Шпилевий обґрунтовано підозрюється у…

20 години ago

Поліцейські ідентифікували особу загиблої в результаті ракетного удару у Дніпрі

Задля встановлення особи загиблої криміналістами Дніпропетровщини було відібрано біологічний зразок рештків  знайденої на місці влучання…

20 години ago

Думки з приводу. Давайте поважати Конституцію

Випадково став свідком розмови трьох чоловіків, пенсіонерів. Один запитав у іншого, чи святкує той День…

20 години ago