Робота мобільного зв’язку та доступ до інтернету під час відключень світла

Робота мобільного зв’язку та доступ до швидкісного інтернету під час відключення світла на Дніпропетровщині. Розвиток ЦНАПів в регіоні й навчання держслужбовців, представників комунальних підприємств. Про найважливіше з цифровізації за тиждень на брифінгу розповів заступник начальника ОВА Іван Начовний.

«В області, як і по всій країні, діють графіки погодинних відключень світла. Важливо, щоб попри це люди могли зателефонувати один одному чи додзвонитися до екстрених служб. А ще – мали доступ до сталого інтернету. Опрацьовуємо це питання з регіональними офісами національних операторів. Підсилюємо резервними джерелами живлення комунікаційне обладнання», – зазначив заступник начальника Дніпропетровської ОВА.

Це устаткування не можна перенавантажувати, аби за відсутності електроенергії зв’язок залишався якісним. А для цього мешканцям області варто утриматися від використання мобільного інтернету.

«Також у години, коли немає світла, можна скористатися національним роумінгом. Або приєднатися до провайдерів, які використовують технології хРОN, – розповів Іван Начовний. – Раджу й завантажити мапу Пунктів незламності в «Дії». Так люди зможуть використовувати її навіть в офлайн. Відтак знатимуть, де можна підзарядитися». 

Для цифровізації важливе і підвищення кваліфікації фахівців. Тож ОВА постійно проводить навчання. Так, за підтримки Мінцифри та організації «Фонд Східна Європа» відбувся онлайн-інтенсив з відкритих даних. Він зібрав понад 200 людей.

«До навчання з основ цифрової доступності долучилися і держслужбовці, представники місцевого самоврядування і комунальних підприємств долучилися. Ті, які відповідають за створення і розміщення публікацій на офіційних вебресурсах, у соціальних мережах», – поділився заступник начальника ОВА.

Високу оцінку за обслуговування від відвідувачів продовжують отримувати ЦНАПи. За перше півріччя вони вже надали понад 630 тис адмінпослуг. Третина з них – сервіси соціального характеру.

«Разом з тим спрощуємо доступ до оформлення документів. За проєктом USAID 7 громад області отримали паспортні станції. Це Покровська, Синельниківська, П’ятихатська, Губиниська, Царичанська, Черкаська і Криничанська. Нове обладнання вже налаштовують», – підкреслив Іван Начовний. 

Він додав, Дніпропетровщина в лідерах й за кількістю актуалізованих даних військовозобов’язаними. Оновити їх можна, звернувшись до Центру надання адмінпослуг. Для цього необхідно взяти з собою паспорт, картку платника податків, телефон.

 

Margaret

Recent Posts

«Податки. Армія. Перемога»: на Дніпропетровщині провели спецпогашення нової поштової марки

На Дніпропетровщині презентували нову поштову марку. Випуск називається «Податки. Армія. Перемога». Про це повідомили у…

50 хв. ago

У Центрі молодіжних ініціатив Кам’янського завершився проєкт «Школа адвокації»

У Центрі молодіжних ініціатив завершився проєкт «Школа адвокації», який протягом 5 днів об'єднував юних учасників…

1 годину ago

Кам’янчани презентували оперу на столичній сцені

20 червня в Національній музичній академії України ім. П.І. Чайковського була представлена пародійно-комічна опера "Як…

2 години ago

Під Дніпром молодик порізав знайомого

У Жовтих Водах поліцейські затримали 18-річного нападника, який вдарив знайомого ножем у живіт. Підозрюваний згадав…

2 години ago

Відключення світла: до чого готуватися кам’янчанам у липні та серпні

Через обстріли РФ енергетичної інфраструктури, ремонт енергоблоків АЕС та спекотну погоду навантаження на українську енергосистему…

3 години ago

Двейн Джонсон та Кріс Еванс рятують Санту в екшені «Кодове ім’я «Червоний» (відео)

Amazon MGM Studios випустила трейлер комедійного пригодницького екшену «Кодове ім’я «Червоний». Санта-Клауса (Дж. К. Сіммонс)…

3 години ago