Хочеться поласувати смачними котлетками, а ось бажання потім мити плиту від жирних бризок зовсім немає? Не поспішайте зневірятися. Спробуйте запекти соковиті котлети на картопляній подушці. Жодної гори брудного посуду!
Переваги цієї страви в тому, що овочевий гарнір та м’ясне готуються одночасно. Поки котлети з картоплею запікаються в духовці, у вас є час зробити нашвидкуруч легкий салат зі свіжих овочів. Така вітамінна закуска — чудовий додаток до настільки ситної страви.
У запіканні м’яса на картопляній подушці нічого складного. Для цього ви можете використовувати як жаростійку форму, так і звичайне деко. У другому випадку шар з картоплі вийде менш високим, але це не вплине на його смак. Адже гарнір гарненько просочиться соками та ароматами м’яса. Ідеально!
Складові
Свинина 250 г, Яловичина 250 г, Цибуля 300 г, Часник 2 зуб., Хліб 100 г, Картопля 500 г, Майонез 100 г, Чорний перець (мелений) до смаку, Сіль 1 ч. л., Паприка 2 ч. л., Часниковий порошок 1 ч. л.
Приготування
1. Замочуємо хліб у невеликій кількості води. Очищаємо цибулю. Перемелюємо 200 г овочів, свинини та яловичини на м’ясорубці. Потім віджимаємо хліб. Також прокручуємо його на м’ясорубці. Змішуємо усі інгредієнти.
2. Очищаємо часник. Пропускаємо 1 зуб. через прес. Додаємо його та 0,5 ч. л. солі до фаршу. Всипаємо 0,5 ч. л. сушеного часнику, 1 ч. л. меленої паприка і чорний мелений перець. Перемішуємо все до однорідності.
3. Очищаємо картоплю від шкірки. Натираємо її на великій тертці. Дрібно нарізаємо цибулю, що залишилася. Пропускаємо через прес 1 зуб. часнику. Всипаємо його і цибулю до картоплі.
4. Додаємо до овочів майонез та 0,5 ч. л. солі. Всипаємо спеції, що залишилися. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
5. Викладаємо у форму для запікання картоплю, рівномірно її розподіляючи. Змочуємо руки водою і формуємо з м’ясного фаршу довгасті котлети. Викладаємо їх на картоплю, злегка притискаючи.
6. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Готово!
За 5 хвилин до готовності можете посипати страву сиром. Для цього натріть його заздалегідь на тертці. До речі, м’ясо на картопляній подушці незрівнянно і без сирної скоринки. Його можна подати до столу, посипавши рубаною зеленню. Буде не менш смачно та апетитно!