Рецепт дня: Котлети з цвітної капусти

Існує безліч способів приготування цвітної капусти. Одні люблять її запікати, другі обсмажувати в клярі, треті використовувати під час варіння супу. Але котлети з цвітної капусти — чудова страва, про яку чули далеко не всі.

Жодних жирних бризок і довгих танців біля плити! Про це ви можете забути, адже для приготування таких смачних котлет овочевих вам не знадобиться ні велика кількість соняшникової олії, ні сковорода. Все набагато простіше!

Щоб готова страва добре тримала форму, необхідно використовувати панірувальні сухарі. Їх потрібно буде додати під час замішування основної маси з капусти та використовувати для обвалення котлеток. Тільки потім можна приступати до викладання заготовок на лист і відправити їх в духовку.

Складові
Цвітна капуста 1 шт., Яйце 2 шт., Панірувальні сухарі 200 г, Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка 0,5 ч. л., Соняшникова олія за смаком, Твердий сир 100 г, Петрушка за смаком.

Приготування
1. Розділяємо цвітну капусту на суцвіття. Потім нарізаємо їх невеликими шматочками. Відправляємо капусту варитися в злегка підсоленій киплячій воді протягом 10-12 хвилин.

2. Зливаємо з капусти рідину. Залишаємо овоч до повного остигання. Потім ретельно розминаємо його, використовуючи виделку.

3. До цвітної капусті додаємо яйця. Добре все перемішуємо до однорідності, використовуючи толкушку для картоплі.

4. До отриманої маси всипаємо 130 г панірувальних сухарів, мелену паприку, сіль та чорний перець. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

5. Натираємо на дрібній тертці твердий сир. Промиваємо петрушку, а потім обсушуємо її. Подрібнюємо зелень. Всипаємо її та твердий сир до маси з цвітною капустою. Перемішуємо все до однорідності.
6. Формуємо із отриманої маси круглі заготовки. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Викладаємо майбутні котлети на лист, застелений пергаментом.

7. Поливаємо кожну заготівлю невеликою кількістю олії. Відправляємо лист в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Подавати такі рум’яні котлетки рекомендуємо з картопляним пюре. Для цього очистіть 1 кг картоплі. Наріжте її невеликими шматочками та відваріть у підсоленій воді. Потім злийте рідину в глибоку ємність. Додайте до картоплі трохи молока, вершкового масла та відвару. Ретельно все подрібніть до однорідності, використовуючи толкушку. Соковиті котлети з ароматним пюре можна подавати до столу!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *