Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Лінивий торт «Баунті»

Ви будете проходити повз прилавки з покупними солодощами, як тільки спробуєте приготувати «Баунті» в домашніх умовах. Цей лінивий торт без випічки підкорить своїм яскравим кокосово-шоколадним смаком, а також найпростішим рецептом.

Для того щоб такі ласощі дійсно нагадували за смаком популярні батончики, приготуйте сирний крем за спеціальною рецептурою. Замість цукру або цукрової пудри додайте до нього кокосову стружку та згущене молоко. Саме вони й відповідатимуть за солодкість ласощів та їх схожий смак із магазинним десертом.

Основа для цього торта робиться за 2 хвилини. За наявності блендера потрібно 60 секунд. Якщо у вас немає такого девайса, візьміть поліетиленовий пакет. Помістіть шоколадне печиво. А потім пройдіться ним качалкою, подрібнюючи до стану однорідної крихти.

Складові
Печиво з какао 350 г, Йогурт 250 г, Згущене молоко 5 ст. л., Сир кисломолочний 300 г, Кокосова стружка 40 г, Лимонний сік 1 ст. л., Чорний шоколад 90 г, Вершки 100 мл.

Приготування
1. Робимо основу для десерту. Беремо шоколадне печиво. Поміщаємо його у чашу блендера. Подрібнюємо печиво до стану крихти. Викладаємо його в глибоку миску.

2. Вливаємо до подрібненого печива грецький йогурт. Додаємо 2 ст. л. згущеного молока. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної маси.

3. Приступаємо до приготування крему. В окрему ємність поміщаємо сир. Всипаємо до нього кокосову стружку. Додаємо згущене молоко, що залишилося.

4. Вливаємо до з’єднаних інгредієнтів свіжий лимонний сік. Перебиваємо все за допомогою занурювального блендера до однорідної консистенції.

5. Готуємо глазур. Ламаємо темний шоколад на шматочки. Розтоплюємо його на водяній бані. Вливаємо до шоколаду гарячі вершки жирністю 15%. Перемішуємо до однорідної суміші.
6. Збираємо десерт. Поміщаємо на блюдо кулінарне кільце. Викладаємо в нього першим шаром масу шоколадного печива. Акуратно її рівняємо.

7. Потім викладаємо на основу сирний крем. Поступово його розподіляємо. Поливаємо все шоколадною глазур’ю. Рівняємо її та відправляємо торт на 6 годин у холодильник.

Найважче у приготуванні таких кокосових ласощів — дочекатися того моменту, коли шоколадна глазур повністю застигне і крем стабілізується. Як тільки це станеться, можна відразу ж почати поїдати настільки чудовий десерт.

Олена

Recent Posts

Ця помилка зіпсує ковбасу за два дні: як правильно зберігати її у холодильнику

Правильне зберігання ковбаси вдома може продовжити строк її придатності. Але не всі знають головні правила.…

8 хв. ago

На Дніпропетровщині судитимуть п’яного водія, який збив дитину

Керівник Самарівської окружної прокуратури повідомив про підозру 27-річному місцевому мешканцю у порушенні правил безпеки дорожнього…

38 хв. ago

Знаки Зодіаку, які досягають більшого поза стосунками та гучними компаніями

У світі, де нас постійно закликають бути соціальними, товариськими та «відкритими новим зв'язкам», зізнатися в…

1 годину ago

На Дніпропетровщині поранено пʼятьох енергетиків під час атаки дронів

Ворог вдарив по території одного з підрозділів ДТЕК. Постраждала бригада, яка саме знаходилась на об’єкті.…

1 годину ago

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 19 по 26 листопада 2025 року. Музей…

2 години ago

На Дніпропетровщині вчителька через ревнощі напала на колегу з ножем

У вівторок, 18 листопада, у Новопокровській громаді Дніпропетровської області сталася різанина прямо у школі. Там…

2 години ago