Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Лінивий торт «Баунті»

Ви будете проходити повз прилавки з покупними солодощами, як тільки спробуєте приготувати «Баунті» в домашніх умовах. Цей лінивий торт без випічки підкорить своїм яскравим кокосово-шоколадним смаком, а також найпростішим рецептом.

Для того щоб такі ласощі дійсно нагадували за смаком популярні батончики, приготуйте сирний крем за спеціальною рецептурою. Замість цукру або цукрової пудри додайте до нього кокосову стружку та згущене молоко. Саме вони й відповідатимуть за солодкість ласощів та їх схожий смак із магазинним десертом.

Основа для цього торта робиться за 2 хвилини. За наявності блендера потрібно 60 секунд. Якщо у вас немає такого девайса, візьміть поліетиленовий пакет. Помістіть шоколадне печиво. А потім пройдіться ним качалкою, подрібнюючи до стану однорідної крихти.

Складові
Печиво з какао 350 г, Йогурт 250 г, Згущене молоко 5 ст. л., Сир кисломолочний 300 г, Кокосова стружка 40 г, Лимонний сік 1 ст. л., Чорний шоколад 90 г, Вершки 100 мл.

Приготування
1. Робимо основу для десерту. Беремо шоколадне печиво. Поміщаємо його у чашу блендера. Подрібнюємо печиво до стану крихти. Викладаємо його в глибоку миску.

2. Вливаємо до подрібненого печива грецький йогурт. Додаємо 2 ст. л. згущеного молока. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної маси.

3. Приступаємо до приготування крему. В окрему ємність поміщаємо сир. Всипаємо до нього кокосову стружку. Додаємо згущене молоко, що залишилося.

4. Вливаємо до з’єднаних інгредієнтів свіжий лимонний сік. Перебиваємо все за допомогою занурювального блендера до однорідної консистенції.

5. Готуємо глазур. Ламаємо темний шоколад на шматочки. Розтоплюємо його на водяній бані. Вливаємо до шоколаду гарячі вершки жирністю 15%. Перемішуємо до однорідної суміші.
6. Збираємо десерт. Поміщаємо на блюдо кулінарне кільце. Викладаємо в нього першим шаром масу шоколадного печива. Акуратно її рівняємо.

7. Потім викладаємо на основу сирний крем. Поступово його розподіляємо. Поливаємо все шоколадною глазур’ю. Рівняємо її та відправляємо торт на 6 годин у холодильник.

Найважче у приготуванні таких кокосових ласощів — дочекатися того моменту, коли шоколадна глазур повністю застигне і крем стабілізується. Як тільки це станеться, можна відразу ж почати поїдати настільки чудовий десерт.

Олена

Recent Posts

Кам’янська черлідерка в складі збірної здобула першу в історії ліцензію на Всесвітні Ігри-2025

Українські черлідерки здобули першу в історії ліцензію на Всесвітні Ігри-2025. Це сталося на чемпіонаті Європи…

39 хв. ago

Ворог продовжує обстрілювати Дніпропетровщину

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вчора ввечері агресор вдарив дроном-камікадзе по Мирівській громаді,…

1 годину ago

Ніч у Кам’янському минула без надзвичайних подій

Про це повідомив мер міста  Андрій Білоусов. "Ніч у місті минула без надзвичайних подій. Вдячні…

2 години ago

Під Дніпром затримали наркоторгівців

У Дніпровському районі поліція задокументувала два наркозлочини. У першому випадку правоохоронці виявили півсотні кущів конопель…

2 години ago

На Дніпропетровщині спіймали 18-річного серійного крадія

В Марганці поліцейські викрили чоловіка за серію майнових злочинів. Як зʼясували правоохоронці, молодик причетний до…

3 години ago

У Дніпрі велосипедист влетів у чоловіка: сталася бійка (відео)

У п’ятницю, 28 червня, у Дніпрі на площі Шевченка трапилася бійка. Розпочалося усе з велосипедиста,…

4 години ago