Вже незабаром настане сезон яблук. ці чудові фрукти відмінно підходять не тільки для приготування пухких і запашних пирогів та пиріжків. З них можна приготувати і ніжний та досить дієтичний десерт. Зверіть увагу на ПП-варіант улюбленої «Нутелли» – шоколадний десерт без цукру всього з двох інгредієнтів.
У складі цього десерту всього два інгредієнти – це яблука та шоколад. Завдяки цьому його можна вживати навіть людям, які сидять на дієті. Залежно від побажань шоколад у складі може бути як чорним, так і молочним. Окрім того, якщо ти хочеш зробити калорійність мінімальною, можна взяти шоколад без цукру. А щоб урізноманітнити смак, можна додати до складу какао, корицю, кокосову стружку або мигдальне борошно. Але і в оригінальному вигляді десерт виходить дуже смачним.
Інгредієнти:
400 г яблук, 120 г шоколаду
Приготування:
1. Головний компонент десерту – це яблука. Зверніть увагу, що від того, наскільки вони солодкі, залежатиме і солодкість десерту. Яблука вимий, очисти від шкірки та насіння, а потім наріж часточками. Переклади яблука в миску і відправляй у мікрохвильову піч запікатися до м’якості. Залежно від потужності мікрохвильової печі на це потрібно до 10 хвилин.
2. Шоколад розламай на шматочки, а потім розтопи на водяній бані.
3. Охолоджені яблука за допомогою блендера перетворити на пюре. Щойно маса стане однорідною, вливай у неї розтоплений шоколад. Продовжуй збивати суміш ще кілька хвилин, щоб наситити її бульбашками повітря.
4. Яблучно-шоколадну суміш перелий в одну велику форму або розлий по невеликих креманках. Дай десерту застигнути в холодному місці, знадобиться щонайменше 6 годин. Смачного!
Тепер ви знаєте, як приготувати десерт без цукру, який буде не лише смачним, а й корисним.