У Кам’янському суд виніс суворий вирок злісному неплатнику аліментів

Житель Кам’янського, уродженець міста Лисичанська, тричі судимий. Причому, усі рази – Баглійським районним судом. Останній раз – у квітні минулого року. За незаконне поводження зі зброєю і боєприпасами йому дали три роки. Проте суд звільнив його від відбування покарання з іспитовим терміном два роки.

А ще чоловік  мав двох неповнолітніх дітей – хлопчиків. З жінкою вони розлучилися, тож він від 28 січня 2019 року повинен був щомісячно сплачувати аліменти. Проте, як встановив суд, весь цей час чоловік аліменти не платив, бо  офіційно ніде не був працевлаштований. У травні 2022 року чоловіка мобілізували до лав ЗСУ. Як стало відомо, у період з червня 2022 року по листопад 2022 року він. отримав заробітну плату на загальну суму 286234,71 грн. Проте аліменти все одно не платив. У підсумку, з 28 січня 2019 року по 11 березня 2024 року в нього накопичилася заборгованість по аліментам на суму 184599,70 грн.

Колишня жінка чоловіка звернулася до суду. По її словам, причиною розлучення стало те, що чоловік сильно пиячив. Після розлучення він, по словам жінки, не приймав ніякої участі у вихованні дітей, і матеріально їм не допомагав.

На суді чоловік намагався переконати суд, що аліменти не платив тому, що не мав фінансової можливості, не мав постійної роботи. Казав, що щиро розкаюється. Проте суд, враховуючи усі матеріали справи, прийшов до висновку, що чоловік злісно ухилявся від сплати встановлених судом аліментів.

6 червня 2024 року Баглійський районний суд Дніпродзержинська визнав чоловіка винним у злісному ухиленні від сплати встановлених рішення суду коштів на утримання дітей – аліментів (ч. 1 ст. 164 КК України).  І призначив йому покарання: один рік обмеження волі. Також суд врахував, що чоловік не відбув покарання попереднього вироку Баглійського суду, а саме 2 роки і 7 місяців. У сукупності чоловіка засудили до 3 років і одного місяця позбавлення волі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *