У Кам’янському вчитель фізкультури керував автівкою, придбавши водійське посвідчення в Instagram

Заводський районний суд виніс вирок чоловікові, який був зупинений за порушення ПДР та надав поліцейським підроблене посвідчення водія, яке раніше придбав у незнайомця в соцмережі «Instagram». За пособництво у підробленні посвідчення та використання завідомо підробленого документа порушника оштрафували на 17 000 гривень.

Як йдеться у матеріалах справи, уродженець Донеччини, який працює на посаді вчителя фізичної культури у Ліцеї №22, у жовтні 2021 року вирішив отримати посвідчення водія без проходження офіційної процедури складання теоретичних та практичних іспитів в територіальних сервісних центрах МВС України. За допомогою додатку «Instagram» він отримав від невстановленої особи інформацію про можливість придбання посвідчення водія категорії «В», надав цій особі свої анкетні дані (фото паспорта, своє власне фото та зразок підпису) та замовив їй виготовлення підробленого документа на власне ім’я за грошову винагороду, повідомляє телегра-канал “Кам’янське-новини”.

31 травня 2024 року, перебуваючи за кермом автівки «Audi А6», чоловік порушив  ПДР та був зупинений працівниками поліції, яким надав для перевірки підроблене посвідчення водія

Дії порушника були кваліфіковані за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 КК України (пособництво у підробленні посвідчення, яке видається установою, яка має право видавати такий документ, і яке надає права з метою використання його іншою особою) та за ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

Заводський районний суд визнав чоловіка винним у пред’явленому обвинуваченні та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 гривень) на користь держави.

Також суд постановив стягнути з засудженого на користь держави процесуальні витрати по проведенню судово-технічної експертизи в сумі 2 271, 84 гривень.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *