Рецепт дня: Рулетики з пекінської капусти

Життя показує, що для вмілого кулінара немає нічого неможливого. Ось і пекінська капуста – незамінний інгредієнт безлічі корисних салатів – за бажання і краплі фантазії виступить у новому амплуа. Смажені рулетики з пекінської капусти – нове слово у гарячих закусках.

Вибирайте качан побільше: важливо отримати якомога більше розложистих, широких листків. Помідори для начинки потрібні м’ясистих сортів. Якщо в розрізі вони все-таки виявляться надто соковитими, викладіть кубики нарізані на тарілку з паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.

Складові
Капуста пекінська 1 кг, Яйце 4 шт., Пшеничне борошно 3 ст. л., Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) за смаком,  Соняшникова олія 2 ст. л., Помідор 2 шт., Твердий сир 200 г, Зелень 1 пуч., Сметана 3 ст. л.

Приготування
1. Відокремте капустяне листя від качана. Саму жилавуу частину біля основи видаліть, решту злегка відбийте кухонним молоточком.

2. Для кляру змішайте яйця із сіллю та перцем. Додайте борошно, перемішайте вінчиком до однорідності.

3. Кожен капустяний лист вмочіть у кляр і обсмажте на олії протягом хвилини з обох боків. Викладіть на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Після цього складіть на тарілці стопкою, щоб листя залишалося м’яким.

4. Для начинки помідори розріжте навпіл, ложкою видаліть насіння. М’якоть, що залишилася, наріжте кубиками. Сир натріть на тертці з дрібними отворами, змішайте з подрібненою зеленню та сметаною. Приправте до смаку і перемішайте.

5. На край смаженого капустяного листа викладіть трохи начинки, загорніть рулетиком. Викладіть виріб на широку тарелю і подавайте.

Сир надає начинці ніжності, а помідори із зеленню – свіжість. Звичайно, ви можете вибрати наповнення для рулетиків на свій смак.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *