Рецепт дня: Циганське вишневе варення

Без пускання соку, звичайно, не обійдеться. Як будемо це робити, зараз докладно розповімо, а перед тим уявіть собі чудову зацукровану вишню, яка після обробки зберігає смак і виглядає як свіжа! Робимо все на циганський манер, а вийде у нас чудова вишня в сиропі.

Інгредієнтів небагато, і все здається дуже простим. Тим не менш, якщо раніше не доводилося робити щось подібне, доведеться трохи набити руку. Почнемо з кілограма вишень, щоб усе було максимально зрозуміло, а потім, коли відчуєте впевненість у своїх силах, можна буде перейти на промислові масштаби. Отже.

ІНГРЕДІЄНТИ
1 кг стиглої вишні, 1 кг цукру піску, 2-3 г лимонної кислоти, 200 мл питної води.

Приготування
1. Насамперед змішай цукор з водою. Ємність краще підбирати з товстими стінками, щоб посуд нагрівався рівномірно.  Доведи цукор до кипіння, додай кислоту і одразу засічи час. Майбутній сироп повинен кипіти хвилин 10–12, але не довше, щоби сильно не карамелізувався.

2. Перед тим як перемішувати цукор, постав у мікрохвильову піч банки, в які потім складатимеш вишню. Налий у них приблизно половину води, і нехай киплять 5 хвилин. Так само потрібно вчинити і з кришками, але їх можна просто потримати в окропі 5 хвилин.

3. Стерилізовані банки та кришки викладай на рушник, нехай остигають і сохнуть, настав час зайнятися сиропом та вишнями.

4. Заливай гарячий сироп у ємність, де вже лежить вимита вишня, трохи перемішай, щоб сироп повністю закрив ягоди. Процес кипіння продовжиться і вишня пустить сік. Це нормально. Нехай постоїть 10 хвилин.

5. Час сироп злити: для цього використовуй ту ж тару, що і в першому колі, нічого мити не потрібно. Переливай вишню в друшляк і дай можливість сиропу добре стекти. Знову став його на середній вогонь, нехай закипає і вариться 6-7 хвилин. Саму вишню знову поверни в ємність, куди повторно заливатимеш сироп.

6. Другий раз вишню перемішувати не потрібно, просто трохи притопити та зібрати карамель зі стінок. Накривай ємність кришкою та залишай вже на 20 хвилин. Вишня повинна рясно пустити сік, в результаті сироп вийде досить рідким. Знову відкидай ягоди на друшляк. Коли стечуть, їх можна перекладати в банки, сам сироп варто ще раз прокип’ятити все тих же 6-7 хвилин.

7. Розклади вишню рівномірно по банках, але обов’язково залишай трохи місця. Забери з киплячого сиропу пінку, тепер можна розливати його. Використовуй для цього звичайний ополоник. Повну банку закривай кришкою, а далі як із звичайним варенням: переверни вгору дном і нехай постоїть два-три дні, потім забирай у комору. Готово!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *