«Атлетик» і «ПМГУ МПС» – чемпіони Кам’янського по міні-футболу

У Кам’янському завершився чемпіонат міста по міні-футболу серед команд 1 і 2 ліг.У змаганнях взяли участь команди виробничих підприємств та аматорські колективи. Чемпіонат був організований Федерацією футболу міста при сприянні Управління молоді та спорту.

Усього в змаганнях, які тривали два місяці,  взяли участь 8 команд. До речі, чемпіонат по міні-футболу вперше проходив не в залі, як звичайно, а на штучному газоні.Це було зроблено на прохання учасників змагань.

Чемпіонат – між командами 1 і 2 ліг -проходив за таким регламентом: спочатку 8 команд зіграли між собою у кругову, потім ії розділили на 2 групи, по 4 команди у кожній, де вони, у матчах між собою (усього команди зіграли по три гри) визначали чемпіона і призерів.

У  суботу, 29 червня, на міні-футбольному стадіоні ДЮСШ №2 (20 район лівобережжя) відбулися вирішальні матчі. Хоча вишло так, що переможці чемпіонату визначилися раніше, і в останній день команди змагалися лише за призові місця. Хоча менш цікавими вони від цього не були. В цей день на полі вирували справжні футбольні пристрасті.

1 ліга

Серед команд 1 ліги явним фаворитом вважався «Атлетик». Це досвідчена команда, яка вже 10 років успішно грає в чемпіонаті Кам’янського. І команда підтвердила свій статус безаперечного лідера – вони виграла усі свої матчі на першому етапі, потім – два перших матчіу групі  і достроково стала переможцем. Третя гра в останній день проти ФК «Легіон» вже нічого не вирішувала, проте «Атлетик» впевнено переміг 9:5 і довів, що заслужено став чемпіоном.

4

Доля срібних і бронзових медалей 1 лізі вирішувалась у матчі команд «Альянс» і «ПМГУ Каметсталь». Команди підійшли до цього матчу, маючи по одній перемозі і одній поразці (обидві програли майбутньому чемпіону). Явним фаворитом ніхто не вважався – це були дві рівні за класом команди. Гра завершилася розгромною перемогою «Альянсу» – 5:2. Проте, розгромний рахунок не зовсім відображає весь той канал боротьби, який точився на полі.  В кінці гри металурги, в здавалося б, вже безнадійній ситуації влаштували справжню облогу воріт «Альянсу». Після їх ударів м’яч 5(!) разів потрапляв у штангу. Фортуна в цей день явно була не на боці «ПМГУ Каметсталі». Проте це зовсім не применшує перемогу «Альянсу».

– «Альянс» здивував на цьому чемпіонаті – поділився враження ми від матчу Ігор Ігнатенко, заступник голови Федерації футболу Кам’янського. – Команда выдавала усі сили в кожному матчі, рівно провела весь чемпіонат і заслужено стала срібним призером. З чим вітаю і футболістів, і тренера. І, звичайно ж, мої щирі вітання переможцю – Атлетику», який впевнено тримає свою марку.

8

Таким чином, переможцем чемпіонату серед команд 1 ліги став «Атлетик» Друге місце у «Альянса», на третьому – «ПМГУ Каметсталь», на 4-му – ФК «Легіон».

Кращим футболістом чемпіонату визнано ігрока «Атлетика» Віталія Бондарєва. Він нагороджений «золотою бутсою».

2 ліга

Чемпіон міста серед команд 2-ї ліги також визначився достроково. Сенсаційно ним стала команда «ПМГУ МПС». Команда, за яку грають як працівники ДМК, так і студенти КВПУ, і яку ніхто не вважав фаворитом, виграла усі свої матчі і впевнено стали чемпіонами. І в суботу, 29 червня, хлопці прийшли на стадіон просто подивитися ігри своїх суперників.

55

Гру за 2 і з місце між «Амкалом» і «Оріль Лідером» усі чекали з нетерпінням. Обидві команди підійшли до цієї гри, маючи по одній перемозі і одній поразці.  «Оріль Лідер» більш досвідчена команда, але в ній грають більш вікові футболісти. А в «Амкалі» – зовсім юні хлопці. Хто ж стане сильнішим – молодість чи досвід? І команди не розчарували вболівальників – матч став справжньою окрасою чемпіонату.

1

«Оріль Лідер»  впевнено розпочала цю гру, швидко відкрила рахунок, потім подвоїла його, впевнено контролювала гру. «Амкалу» вдалося «розмочити» рахунок, проте невдовзі вони пропустили третій м’яч. Здавалося, що досвідчений супротивник доведе гру до переможного кінця.

Проте, як кажуть, не так сталося, як гадалося. У другому таймі молоді футболісти «Амкалу» не тільки зрівняли рахунок, але й забили переможний гол. 4:3 – молодість перемогла досвід.

«Амкал» став срібним призером, «Оріль Лідер»  – бронзовим. Четверте місце зайняла команда «Вогнеборець» з Сєверодонецька.

Переможці і призери були нагороджені кубками і медалями, а команди, які зайняли 4-ті місця – дипломи за участь і подяку. Керівники команд-учасниць подякували Федерації футболу м.Кам’янське за можливість прийняти участь у чемпіонаті.

Враження

– Я дуже вдячний, що нам вдалося вперше провести такі змагання по міні-футболу на штучному газоні – поділився враження ми Едуард Коряк, голова федерації футболу м.Кам’янське. – Хочу подякувати Укправлінню молоді та спорту за сприяння і співпрацю. Особлива подяка – Івану Расторгуєву, тренеру команди КВПУ, Дмитру Македонському, тренеру «ПМГУ МПС», Максиму Кущу, капітану команди «Легіон», Олександру Сплодителю, директору ПрАТ «Оріль Лідер», і Денису Силенку, капітану команди «Вогнеборець» з Сєвєродонецька. Особливо хотів би відмітити арбітра Михайла Берковського. З перших днів війни він став на захист України, служить у ЗСУ, зараз у відпустці, відновлюється  після операції. І свій вільний час вирішивприссвятити футболу, відсудив вирішальні матчі чемпіонату.  А ще я хочу подякувати нашим ЗСУ, які мужнь захищають нашу Батьківщину. Це завдяки їм ми маємо можливість проводити такі чемпіонати. Такі змагання дарують людям не тільки радість, а, перш за все – впевненість в нашій перемозі. Слава Україні.

– Після фронту, після лікарні відчував себе трохи не у своїй тарілці, – розповідає Михайло Берковський. – Спасибі Федерації футболу міста за те, що такий турнір організували і провели, спасибі спортсменам, за те, що грали, старалися – турнір, вважаю, пройшов на високому спортивному рівні. Особливо мені сподобався матч між «Амкалом» і «Оріль Лідером» – справжнє протистояння молодості та досвіду! Цей чемпіонат ще раз довів, що спорт у Кам’янському був, є і завжди буде!

3

Залишилися задоволені турніром і болільники. Незважаючи на доволі спекотну погоду, бажаючих подивитися матчі було вдосталь. Багато хто прийшов поболіти за своїх чоловіків, батьків. Тому можна сказати, що чемпіонат – вдався. Будемо з нетерпінням чекати наступних змагань.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *