Рецепт дня: Смажені помідори на зиму

Обов”язково зробіть помідорки за цим рецептом. Метушні немає, все швидко, доступно і просто. У результаті вийде дуже смачна та апетитна закуска. І батьки, і чоловік, і навіть діти оцінять ці смажені помідори в банці належним чином.

Готові помідори залишаються цілими і не витікають. На смак вони виходять злегка солодкуватими, при цьому в міру кисленькими з неймовірним ароматом! Спробуйте зробити хоча б одну баночку, не пошкодуєте. Незвичайно та набагато смачніше, ніж за традиційними рецептами (різницю відчуєте взимку). Тож уперед за новими кулінарними відкриттями!

Для цієї закрутки найкраще підійдуть томати сорту «сливка»: невеликі, м’ясисті та стиглі. Кількість інгредієнтів розрахована на 3 банки об’ємом 1 літр. Як показує практика, це найзручніший варіант: довго не застоюються і в холодильнику зберігати зручно. Готові мариновані помідори добре зберігаються як у льоху, так і при кімнатній температурі.

Складові
Помідор 1,8 кг, Сіль 3 ч. л., Часник 6 шт., Цукор 9 ст. л., Вода 700 мл, Оцет 9 ст. л., Соняшникова олія за смаком.

Приготування
1. Ретельно помийте томати та обсушіть на рушнику. Банки теж добре вимийте, ошпарте окропом. Кришки кип’ятіть 2-3 хвилини.

2. На дно банок покладіть по 1 зубчику часнику, 3 ст. л. цукру та 1 ч. л. із верхом солі. Влийте по 2 ст. л. 9%-го оцту.

3. У сковороду налийте трохи рослинної олії, розігрійте, викладіть помідори і смажте на середньому вогні. Обсмажте з усіх боків: до рум’яної скоринки (не до чорноти). На це вам знадобиться приблизно 5-7 хвилин.

4. Смаженими помідорами заповніть банки, зверху покладіть ще один нарізаний зубчик часнику. Залийте заготовки окропом.

5. Влийте в кожну банку ще по 1 ст. л. 9% оцту. Закрийте кришками герметично. Банки злегка струсіть, щоб сіль і цукор добре розчинилися.
6. Переверніть заготовки вгору дном, укутайте і залиште на добу, доки все не охолоне.

Бажаємо вам приємних приготувань!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *