На Дніпропетровщині засудили ґвалтівника

Для початку слід зазначити, що ґвалтівник – уродженець російської федерації, а в Україні проживає без громадянства й реєстрації. Тюремне життя розпочав з 1996 року за злочини, які чинив на території Дніпропетровської області. На його рахунку шахрайства, пограбування, грабіж і зґвалтування.

Зранку 1 лютого зловмисник перебував на мікрорайоні Сонячний, де помітив перехожу жінку. Він відразу почав діяти: напав на жертву й пригрозив, що має гранату, яка може вибухнути в будь-яку хвилину, як тільки буде опір. Спочатку він наказав бідолашній зняти золоті прикраси: сережки, ланцюг, кулон, каблучки, усього на суму 21 220,47 гривень.

Потім дав команду слідувати до річки, де, погрожуючи фізичною розправою, змусив задовольняти його сексуальну пристрасть орально й вагінально. Отримавши усілякі інтимні примхи, знову пригрозив гранатою й почав вимагати від жертви документи, щоб вона заклала своє ж золото в ломбард.

Жінка сказала, що має лише застосунок «Дія», але обійшовши декілька ломбардів, отримали там відмову, бо в таких закладах вимагали документ не електронний. Тоді злочинець залучив незнайомця з його паспортом, і таким чином отримав готівкою 12 600 гривень.

А далі гвалтівник обіцяв утримувати жінку в заручниках, погрожуючи вибухівкою, й викликав таксі та наказав їй їхати з ним у готель. Коли ж прибули на вулицю Телевізійну, то змусив криворіжку на свій документ оформити номер в «Дружба Люкс». Заплатив за апартаменти грошима, вирученими за прикраси.

В номер зайшли близько 9:45, де через погрози та залякування нелюд продовжив гвалтування знову ж таки різними способами. Змушував пити спиртне й виконувати його примхи. Знущання тривало до обіду, а потім жінка змогла втекти, скориставшись неуважністю кривдника.

Гола і лише в одному халаті вона побігла кликати на допомогу, а злочинець у цей час викрав її мобільний телефон та водійське посвідчення й теж зробив спробу залишити приміщення. Проте оперативно був затриманий.

На суді він визнав свою провину й навіть просив суворо не карати. Жертва на засідання не приходила.

1 липня 2024 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу, враховуючи й інші злочини громадянина, визнав його винуватим за ст. 152 КК України й остаточно визначив до відбуття покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного на праві власності майна.

Також зобов’язав  сплатити на користь держави витрати, пов`язані з проведенням судових експертиз в сумі 32 563  гривні 04 копійки.

Вирок першої інстанції дає право підсудному подати апеляційну скаргу протягом 30 днів з дня проголошення вироку.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *