У Дніпрі посадовець “відмив” 1,2 млн гривень на утепленні фасадів дитячих садочків

У Дніпрі шляхом внесення недостовірних даних до офіційних документів обвинувачені заволоділи коштами, які виділялися з бюджету в рамках реалізації програми в м. Дніпро. Серед фігурантів – заступник директора комунального підприємства Дніпровської міської ради, двоє керівників комерційної структури та фізична-особа підприємець.

Викрили махінації з бюджетним коштами оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області та слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області. За даними слідства, обвинувачені підписали акти виконаних робіт, заздалегідь знаючи про їх невідповідність реальному стану. Якість матеріалів, які використовували під час робіт, та їх обсяг не відповідав проєктній документації.

Внаслідок таких дій на рахунки підрядників були перераховані кошти з бюджету, а сума завданих при цьому збитків становила понад 1,2 млн грн.

Обвинувальний акт стосовно заступника директора комунального підприємства Дніпровської міської ради, двох керівників комерційної структури та фізичної-особи підприємця скеровано до суду для розгляду справи по суті. Їхні дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення у складі організованої групи) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання за інкримінованими статтями – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Дніпропетровська обласна прокуратура.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *