Рецепт дня: Помідори часточками, як свіжі

Якщо у вашій сім’ї  ніхто взимку їх не їсть закруток, цей рецепт кардинально виправить ситуацію. Помідори часточками на зиму готуються просто, а смакують неперевершено.

Щоб зробити помідори часточками на зиму, не використовуйте спеції взагалі. Свою справу зроблять цибуля та винний оцет!

Складові
Помідор 4 кг, Цибуль 1 кг, Вода 3 л, Сіль 3 ст. л., Цукор 4,5 ст. л., Винний оцет 150 мл.

Приготування
1. Невеликі помідори-сливки добре промийте. Цибулю очистіть, наріжте тонкими півкільцями. Їх перекладіть у друшляк, залийте окропом. Нехай вийде гіркота.

2. Помідори наріжте часточками, прибравши всі плодоніжки. Половину цибулі розподіліть на дно банок.  Зверху цибулі щільно утрамбуйте часточки помідорів. Їх покрийте і злегка притисніть залишками цибулі. Тепер займіться розсолом. Доведіть воду до кипіння.

3. У воду додайте сіль, цукор та винний оцет. Насправді розсолу може знадобитися і менше. Розраховуйте так, щоб на 1 л води додати 1 ст. л. солі, 1,5 ст. л. цукру та 50 мл оцту.

4. Коли цукор із сіллю розчиняться, розсіл буде готовий. Доверху залийте ним помідори у банках. Тепер закрийте банки кришками, помістіть їх у глибоку каструлю.

5. Залийте банки по плічка гарячою водою і стерилізуйте 5 хвилин. Закуска у банках готова. Нехай вона охолоне при кімнатній температурі.

На виході у вас вийшде 14 баночок на 0,5 л із чудової якості вмістом. Зберігайте помідори часточками на зиму у підвалі, хоча пару екземплярів завжди можна залишити в холодильнику. А раптом гості чи самому захочеться поласувати цією пікантною закускою? Нехай завжди буде під рукою!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *