Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Шифонові кекси із заварним кремом

Шифонове бісквітне тісто набуло своєї популярності завдяки повітряній і в той же час трохи вологій текстурі. Варто зазначити, що придумано воно було в Америці. Але японські десерти, виготовлені за цією технологією, не мають собі рівних. Адже азіатські кондитери печуть казково ніжні ласощі, на одному шматочку яких неможливо зупинитися. Шифонові кекси тому доказ!

Цей чудовий десерт із заварним кремом за японською технологією – мрія всіх любителів солоденького. Тісто, що тане в роті, і його ніжне наповнення закрутять голову будь-кому! Тому навіть ті, хто не в захваті від десертів, замисляться над добавкою такої солодкої страви.

Щоб тісто мало потрібну консистенцію і готові кекси вийшли правильної текстури, варто пам’ятати про пропорції. У приготуванні цього десерту не обійтися без кулінарних терезів, оскільки грамування в даному рецепті дуже важливе.

Складові
Молоко 210 мл, Соняшникова олія 30 г, Пшеничне борошно 60 г, Яєчний жовток 5 шт., Яєчні білки 3 шт., Сіль 1 щіп., Лимонний сік 1 г, Цукор 70 г, Кукурудзяний крохмаль 6 г, Вершкове масло 10 г, Вершки 70 мл.

Приготування
1. Додаємо в глибоку миску 40 мл молока та олію. Добре збиваємо. Всипаємо 55 г просіяного пшеничного борошна і вводимо 3 яєчні жовтки. Збиваємо всі інгредієнти до однорідності.

2. До яєчних білків додаємо сіль та лимонний сік. Поступово всипаємо 45 г цукру. Збиваємо до стійких піків. Змішуємо отриману масу з молочною сумішшю.

3. Викладаємо тісто в паперові стаканчики або силіконові форми для запікання. Відправляємо в розігріту до 130 градусів духовку на 50 хвилин. Потім піднімаємо температуру до 150 градусів і печемо кекси ще 15 хвилин.

4. Готуємо заварний крем. У сотейник з товстим дном додаємо 2 яєчні жовтки, 25 г цукру, кукурудзяний крохмаль і 5 г пшеничного борошна. Ретельно перемішуємо все вінчиком. Вливаємо 170 мл молока і варимо на помірному вогні до загусання, постійно помішуючи. Знімаємо крем з вогню і додаємо розм’якшене вершкове масло. Знову перемішуємо і даємо крему повністю охолонути.

5. Добре збиваємо вершки. Додаємо їх до охолодженого крему. Ретельно збиваємо.
6. Викладаємо крем в кондитерський мішок і з його допомогою наповнюємо кекси, що охолонули.

Це не десерт, а суцільне задоволення! Тому інструкцію приготування м’яких, як хмара, кексів обов’язково варто записати у ваш блокнот з кулінарними ідеями.

Олена

Recent Posts

З Каметсталі – на американський континент: доменщики поновили виробництво чавуну на експорт

На Каметсталі після понад піврічної перерви повернулися до виробництва чушкового чавуну для закордонних замовників. Виробництво…

25 хв. ago

“Оскар-2025”: одразу п’ять українських фільмів потрапили до лонглиста кінопремії

Американська кіноакадемія представила лонглист номінантів на голову премію у світі кіно "Оскар-2025". Українські стрічки теж…

55 хв. ago

Пожежа на проспекті Відродження в Кам’янському: подробиці від рятувальників

25 листопада о 09:23 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на проспекті…

1 годину ago

Громади Дніпропетровщини отримають додаткову дотацію з Державного бюджету

Про це повідомив голова облради Микола Лукашук. Кабінет Міністрів України затвердив розподіл додаткових коштів для…

2 години ago

Рецепт дня: Повітряна гарбузова запіканка

Страви з гарбуза давно є невід'ємним атрибутом осені. Однак, необов'язково готувати всім набридлу кашу. Замість…

2 години ago

У Дніпрі зіштовхнулись Renault та ВАЗ: жінка вилетіла через лобове скло та загинула

У понеділок, 25 листопада, у Дніпрі, на вулиці Широкій, сталася смертельна аварія. Тут зіштовхнулись ВАЗ…

3 години ago