Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Шифонові кекси із заварним кремом

Шифонове бісквітне тісто набуло своєї популярності завдяки повітряній і в той же час трохи вологій текстурі. Варто зазначити, що придумано воно було в Америці. Але японські десерти, виготовлені за цією технологією, не мають собі рівних. Адже азіатські кондитери печуть казково ніжні ласощі, на одному шматочку яких неможливо зупинитися. Шифонові кекси тому доказ!

Цей чудовий десерт із заварним кремом за японською технологією – мрія всіх любителів солоденького. Тісто, що тане в роті, і його ніжне наповнення закрутять голову будь-кому! Тому навіть ті, хто не в захваті від десертів, замисляться над добавкою такої солодкої страви.

Щоб тісто мало потрібну консистенцію і готові кекси вийшли правильної текстури, варто пам’ятати про пропорції. У приготуванні цього десерту не обійтися без кулінарних терезів, оскільки грамування в даному рецепті дуже важливе.

Складові
Молоко 210 мл, Соняшникова олія 30 г, Пшеничне борошно 60 г, Яєчний жовток 5 шт., Яєчні білки 3 шт., Сіль 1 щіп., Лимонний сік 1 г, Цукор 70 г, Кукурудзяний крохмаль 6 г, Вершкове масло 10 г, Вершки 70 мл.

Приготування
1. Додаємо в глибоку миску 40 мл молока та олію. Добре збиваємо. Всипаємо 55 г просіяного пшеничного борошна і вводимо 3 яєчні жовтки. Збиваємо всі інгредієнти до однорідності.

2. До яєчних білків додаємо сіль та лимонний сік. Поступово всипаємо 45 г цукру. Збиваємо до стійких піків. Змішуємо отриману масу з молочною сумішшю.

3. Викладаємо тісто в паперові стаканчики або силіконові форми для запікання. Відправляємо в розігріту до 130 градусів духовку на 50 хвилин. Потім піднімаємо температуру до 150 градусів і печемо кекси ще 15 хвилин.

4. Готуємо заварний крем. У сотейник з товстим дном додаємо 2 яєчні жовтки, 25 г цукру, кукурудзяний крохмаль і 5 г пшеничного борошна. Ретельно перемішуємо все вінчиком. Вливаємо 170 мл молока і варимо на помірному вогні до загусання, постійно помішуючи. Знімаємо крем з вогню і додаємо розм’якшене вершкове масло. Знову перемішуємо і даємо крему повністю охолонути.

5. Добре збиваємо вершки. Додаємо їх до охолодженого крему. Ретельно збиваємо.
6. Викладаємо крем в кондитерський мішок і з його допомогою наповнюємо кекси, що охолонули.

Це не десерт, а суцільне задоволення! Тому інструкцію приготування м’яких, як хмара, кексів обов’язково варто записати у ваш блокнот з кулінарними ідеями.

Олена

Recent Posts

Дніпрянка ховала вдома боєприпаси

У Дніпрі слідчі повідомили 45-річній жінці про підозру за зберігання боєприпасів без дозволу. У ході…

7 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.06.2025 по03.07.2025 було проведено…

8 години ago

Під Кам’янським у молодого чоловіка стався корововилив мозку: швидка спрацювала оперативно

Подробиці розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.…

8 години ago

У Дніпрі сталася смертельна ДТП: поліція розшукує свідків

Поліція Дніпра встановлює особу загиблого пішохода, а також свідків та очевидців смертельної дорожньо-транспортної пригоди. 27…

9 години ago

Ворог атакував Дніпропетровщину: четверо постраждалих

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "За інформацією ПвК, оборонці неба збили над Дніпропетровщиною…

10 години ago

На Дніпропетровщині на шахті загинув працівник

На одній з шахт Кривого Рогу трагічно загинув працівник. Про це повідомили у пресслужбі Криворізького залізорудного комбіату.…

10 години ago