Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Шифонові кекси із заварним кремом

Шифонове бісквітне тісто набуло своєї популярності завдяки повітряній і в той же час трохи вологій текстурі. Варто зазначити, що придумано воно було в Америці. Але японські десерти, виготовлені за цією технологією, не мають собі рівних. Адже азіатські кондитери печуть казково ніжні ласощі, на одному шматочку яких неможливо зупинитися. Шифонові кекси тому доказ!

Цей чудовий десерт із заварним кремом за японською технологією – мрія всіх любителів солоденького. Тісто, що тане в роті, і його ніжне наповнення закрутять голову будь-кому! Тому навіть ті, хто не в захваті від десертів, замисляться над добавкою такої солодкої страви.

Щоб тісто мало потрібну консистенцію і готові кекси вийшли правильної текстури, варто пам’ятати про пропорції. У приготуванні цього десерту не обійтися без кулінарних терезів, оскільки грамування в даному рецепті дуже важливе.

Складові
Молоко 210 мл, Соняшникова олія 30 г, Пшеничне борошно 60 г, Яєчний жовток 5 шт., Яєчні білки 3 шт., Сіль 1 щіп., Лимонний сік 1 г, Цукор 70 г, Кукурудзяний крохмаль 6 г, Вершкове масло 10 г, Вершки 70 мл.

Приготування
1. Додаємо в глибоку миску 40 мл молока та олію. Добре збиваємо. Всипаємо 55 г просіяного пшеничного борошна і вводимо 3 яєчні жовтки. Збиваємо всі інгредієнти до однорідності.

2. До яєчних білків додаємо сіль та лимонний сік. Поступово всипаємо 45 г цукру. Збиваємо до стійких піків. Змішуємо отриману масу з молочною сумішшю.

3. Викладаємо тісто в паперові стаканчики або силіконові форми для запікання. Відправляємо в розігріту до 130 градусів духовку на 50 хвилин. Потім піднімаємо температуру до 150 градусів і печемо кекси ще 15 хвилин.

4. Готуємо заварний крем. У сотейник з товстим дном додаємо 2 яєчні жовтки, 25 г цукру, кукурудзяний крохмаль і 5 г пшеничного борошна. Ретельно перемішуємо все вінчиком. Вливаємо 170 мл молока і варимо на помірному вогні до загусання, постійно помішуючи. Знімаємо крем з вогню і додаємо розм’якшене вершкове масло. Знову перемішуємо і даємо крему повністю охолонути.

5. Добре збиваємо вершки. Додаємо їх до охолодженого крему. Ретельно збиваємо.
6. Викладаємо крем в кондитерський мішок і з його допомогою наповнюємо кекси, що охолонули.

Це не десерт, а суцільне задоволення! Тому інструкцію приготування м’яких, як хмара, кексів обов’язково варто записати у ваш блокнот з кулінарними ідеями.

Олена

Recent Posts

Автор хіта “Танцюй зі мною повільно” впав у кому: дружина зірки показала його та розкрила діагноз

Український співак ADAM (справжнє ім’я — Михайло Клименко), відомий хітами «Танцюй зі мною повільно» та «Ау Ау», опинився у критичному стані та вже тривалий…

28 хв. ago

На Дніпропетровщині в навчальному закладі сталася різанина між двома жінками

Поліцейські Дніпропетровщини затримали 44-річну жінку за замах на умисне вбивство. Попередньо відомо, що через особисту…

59 хв. ago

Представник від Кам’янського взяв участь у зустріч Ради з питань ветеранів

18 листопада відбулася робоча зустріч Ради з питань ветеранів при Дніпропетровській обласній військовій адміністрації під…

59 хв. ago

Верховна Рада звільнила міністра юстиції Галущенка та міністерку енергетики Гринчук з посад

Верховна Рада 19 листопада проголосувала за звільнення Германа Галущенка з посади міністра юстиції, який фігурує…

1 годину ago

Кам’янські черлідерки у складі збірної України виступлять на чемпіонаті Європи

Спортсменки з Кам'янського увійшли до складу юніорської збірної України з фрістайлу та джазу. Представниці Школи…

1 годину ago

На Дніпропетровщині робітник детейлінг-центру на чужій автівці влетів у стовп

У вівторок, 18 листопада, у Кривому Розі на площі Визволення водій на автомобілі Skoda влетів…

1 годину ago