Categories: Події

У Закарпатській області за наркозлочин затримали колишнього міліціонера з Дніпра

У Закарпатській області заблокували канал постачання наркотиків до регіону. Під час розслідування вдалося встановити, що організатором схеми є 40-річний голова однієї з профспілкових організацій. У перші дні повномасштабного вторгнення він виїхав з Дніпропетровської області на постійне місце проживання до Закарпаття.

Зловмисник, прибувши до регіону, продовжив підтримувати зв’язки зі своїми спільниками з Дніпропетровської області. За ініціативи 40-річного фігуранта разом вони налагодили схему для постачання наркотоварів, які організатор в подальшому збував мешканцям регіону. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на сайт ГУНП в Закарпатській області.

Фігуранти користувалися послугами однієї з логістичних компаній. Оперативники зафіксували близько 10 таких трансферів. Речовина, яку постачали наркоторговцю, є особливо небезпечним наркотичним засобом. Також протиправну діяльність підтверджують зафіксовані правоохоронцями телефонні розмови.

Організатора та двох спільників затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Їм повідомили про підозру у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (частина 2 статі 307 Кримінального кодексу України).

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Версія від журналіста Віталія Глаголи

Журналіст Віталій Глагола написав, що організатором може бути Сергій Джихур, колишній міліціонер і голова профспілки “Правозахисники країни”.

“За моєю інформацією, з міліції його з ганьбою звільнили за пʼянку та втрату табельної зброї. Після цього Джихур роками дискредитував у своїх дописах роботу правоохоронних відомств, напевно, через особисті образи, а прикривав це все бурхливою діяльністю профспілки. З початком війни він втік з рідного Дніпра до Закарпаття. Тут придбав собі будинок та планував спокійно приторговувати наркотиками”, – йдеться у публікації Глаголи.

Версія від активіста Олександра Слободенюка

Олександр Слободенюк написав, що з Сергієм Джихуром він знайомий з 2016 року. За словами Олександра, з тодішньої міліції Сергія звільнили не за п’янку та втрату табельної зброї, а за відмову вийти з відпустки по догляду за дитиною (у його доньки вада серця).

Також Олександр звернув увагу на пост Сергія Джихура, зроблений 18 червня. У ньому йдеться, що суд зобов’язав Закарпатську обласну прокуратуру розпочати досудове розслідування відносно керівника поліції Ужгорода Олега Янчинського, який, за словами Сергія, перешкоджав діяльності профспілки “Правозахисники країни”. На думку Олександра Слободенюка, це і може бути причиною затримання чоловіка.

Margaret

Recent Posts

У Кам’янському працюють над програмою безбар’єрного простору

Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "Провів робочу нараду щодо безбар’єрного простору на території Кам’янської…

1 годину ago

Купатися у водоймах Кам’янського небезпечно

Про епідемічну ситуацію на Дніпропетровщині розповів голова облради Микола Лукашук. "Купатися у водоймах регіону небезпечно. Минулого тижня у…

2 години ago

На Дніпропетровщині горів продовольчий ринок

Вночі, 18 липня, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Незалежності міста…

3 години ago

Кам’янське передало чергову допомогу нашим захисникам

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Спільно з керівником громадської організації «Патріот-2015» Павлом Некритим,…

3 години ago

Як відкриють ювілейний сезон у театрі Кам’янського

Наступний театральний сезон стане ювілейним для театру ім. Лесі Українки не тільки тому, що він…

4 години ago

“Кохання на виживання” повертається: хто стане новою ведучою популярного реаліті

Після перерви популярне реаліті "Кохання на виживання" повертається на екрани з 5-м сезоном! На глядачів…

5 години ago