“Обрала професію за покликом серця”лейтенант Дарина Довгопола, ювенальна поліцейська з Кам’янського

Дарина за фахом психолог та вчитель української мови й літератури. Після навчання працювала у школі з дітьми з інвалідністю та з дітьми з особливими учбовими потребами. Поєднувала роботу з волонтерською діяльністю та співпрацювала з громадською організацією «Сонячні діти Криворіжжя». Надалі своє життя пов’язала із захистом дітей, тому обрала напрямок роботи ювенального поліцейського.

За час служби для багатьох дітей різного віку Дарина стала саме другом, якому довіряють. Поліцейська розповіла, що своїм номером телефону вона ділиться на всіх зустрічах з дітьми. Іноді вони телефонують за порадою, іноді – дізнатися, як в неї справи.
Дарина зазначає, що навіть одна бесіда з дитиною врятувати її життя та згадує один із випадків: “Якось увечері до мене зателефонувала дівчинка та сказала, що має намір стрибнути з даху 14-поверхового будинку. Під час спілкування я зрозуміла, що дитина перебуває у пригніченому стані. На щастя, в мене вийшло знайти потрібні слова та вмовити дитину не робити цей крок”.
Поліцейська вважає, що потрібно завжди з розумінням ставитися до вирішення дитячих проблем, щоб у подальшому дитина не вагаючись довіряла і розуміла, що саме поруч із вами вона у безпеці.
Дарина розповідає, що ювенальні поліцейські також працюють із сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах. Якщо діти не доглянуті, а батьки не реагують на зауваження, – ювенальні поліцейські долучають відповідні служби. Також проводять і профілактичну роботу серед молоді, бесіди з дітьми та підлітками. Окрім цього, будні ювенального поліцейського – це і розшук зниклих дітей.
«Моє натхнення у роботі – це бачити щасливі посмішки дітей» – зазначає поліцейська. Дарина впевнена, що працювати з дітьми можна тільки за покликом серця.
Поза службою поліцейська свій час присвячує улюбленим справам – поезії та малюванню.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *