Коли у Кам’янському спаде спека

До середини липня в Україні очікується період аномально спекотної та сухої погоди з можливими максимальними температурами до +40 °С. У другій і третій декадах липня температура зміниться. Коли ж кам’янчанам чекати на послаблення температурних максимумів?

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

“14 липня на територію країни надійде гаряча та суха повітряна маса з пустель Середньої Азії. Через високий атмосферний тиск значних опадів не передбачається, лише в західних регіонах можливі локальні грозові зливи. Температура повітря буде суттєво вищою за норму, а в окремих місцях можливо будуть встановлені рекорди”, – зазначив Кібальчич.

Тільки у другій і третій декадах липня температурний фон дещо знизиться.

“Це станеться завдяки ослабленню блокуючого антициклону та деякій активізації синоптичних процесів із заходу. Однак, попри усе, середньодобові температури залишатимуться вищими за норму. Щодо опадів, то вони будуть випадати нерівномірно”, — додав він.

За прогнозами синоптика, найбільше дощитиме у західних областях, на півдні та заході дощів не очікується.

У Кам’янському найближчі 10 днів триматиметься спека. Незначні коливання денної температури будуть, але вони не сягнуть нижче 30 градусів.

У п’ятницю, 12 липня у місті очікується сонячна погода. Вдень стовпчик термометра сягне позначки +35, вночі +24 градуси.

У вихідні ясна погода збережеться. Денний показник +33 градуси, вночі +24.

Наступний тиждень почнеться зі спекотних +36 вдень. Температура почне трохи знижуватися із четверга, 18 липня. До вихідних вдень буде +32…+34 градуси, вночі +25. Протягом цього періоду опадів не очікується.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *