З початку року на Дніпропетровщині в ДТП загинуло вже 150 людей

Про це розповів т. в.о. начальника відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області, Євген Татара, повідомляє  “Відомо”.

По його словам, у порівнянні з минулим роком, у цьому півріччі виросла тенденція кількість ДТП. Але завдяки профілактик та запобіжних заходів поліціїї вдалось зменшити кількість постраждались під час аварій на 3% від загальної кількості.

“За 2023 рік станом на 6 місяців загинуло 127 осіб, за півріччя 2024 року – 150 людей. Так само стосується кількості ДТП, що стосується матеріальних збитків, якщо раніше було 5846, то на сьогоднішній деньїх більше на 200. Цим можна сказати про погіршення ситуації з кількістю ДТП, але стало менше смертельних випадків.”, – зазначив Євген Татара.

Найбільш аварійним місяцем у цьому році став червень по кількості ДТП та потерпілими під час аварій. Це може бути зумовлено через події, що відбуваються в країні та транзит через Дніпропетровську область, Через це збільшується кількість транспорту та аварій. За місяць виникло 1105 аварій, у порівнянні з травнем їх сталося 1084. Наразі відомо про тенденцію зростання аварій у регіоні.

Основними причинами скоєння дорожньо-транспортних пригод у Дніпропетровській області є порушення правил маневрування, перевищення швидкості, порушення правил проїзду перехресть, порушення бокових інтервалів та дистанції, а також керування транспорту транспортними засобами в нетверезому стані.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *