Рецепт дня: Тістечко «Шкільне» з повидлом

Апетитне тістечко «Шкільне» було улюбленими солодощами всіх ласунів. Колись за цим десертом вишиковувалися цілі черги. Все вірно, його найніжніша основа, велика кількість повидла і незрівнянна глазур мала безліч шанувальників.

Мабуть, найкращого десерту до чаю неможливо було знайти. Добре, що вдалося зараз відшукати його оригінальний рецепт, завдяки якому вам не доведеться думати над тим, чим солоденьким побалувати сьогодні рідних.

Для того, щоб приготувати ідеальну білу глазур, варто скористатися цукровим термометром. За його відсутності поставте біля каструлі, в якій робитимете помадку, миску з холодною водою. Під час приготування відбирайте трохи цукрового сиропу ложкою і швиденько охолоджуйте. Якщо з нього вийде скачати м’яку кульку – вона готова, можете прибирати з вогню і переходити до збивання.

Складові
Пшеничне борошно 450 г, Маргарин 250 г, Яйце 1 шт., Цукрова пудра 170 г, Розпушувач 8 г, Ванільний цукор 8 г, Сіль 1 дрібка, Повидло 200 г,  Цукор 200 г, Вода 75 мл, Лимонна кислота 0,2 г, Какао-порошок 1 ч. л.

Приготування
1. У глибокій ємності змішайте розм’якшений маргарин, ванільний цукор, сіль та цукрову пудру. Збийте протягом 5-7 хвилин. Додайте яйце і збивайте ще 5 хвилин до однорідної консистенції.

2. Змішайте пшеничне борошно та розпушувач. Просійте та всипте до збитих інгредієнтів. Вимішайте м’яке тісто, яке не липне до рук. Замотайте його в харчову плівку і приберіть в холодильник на 40 хвилин. Тісто дістаньте, розкотіть в тонкий пласт. Викладіть на лист і відправте в холодильник ще на 1 годину.

3. Приготуйте цукрову помадку. Налийте в каструлю 70 мл води, всипте цукор та поставте на вогонь. Перемішуйте сироп до повного розчинення цукру. Після закипання варіть ще 3 хвилини, а потім всипте лимонну кислоту. Акуратно перемішайте і через 2 хвилини вимкніть вогонь.

4. Поставте каструлю із цукровим сиропом у миску з крижаною водою для швидкого охолодження. Потім збийте його міксером до утворення білої помадки.
5. Дістаньте тісто з холодильника. Відправте його в розігріту до 210 градусів духовку на 12-15 хвилин до рум’яності.

6. Розділіть корж на дві частини. Першу половину тіста змастіть густим повидлом. Накрийте його другою половиною і дайте охолонути.

7. Дістаньте із холодильника білу помадку і відкладіть 1 ст. л. від загальної кількості. Розігрійте її меншу частину. Коли помадка стане рідкою, всипте какао і додайте 0,5 ч. л. кип’яченої води. Добре розмішайте.  Помадку, що залишилася, підігрійте і розбавте її 0,5 ч. л. кип’яченої води.

8. Верхній корж змастіть повидлом, а потім нанесіть на нього білу глазур.

9. Перекладіть темну помадку в кондитерський мішок і відсадіть тонкі смужки. Створіть малюнок, використовуючи зубочистку.
Відправте десерт в холодильник на 10-15 хвилин для повного застигання глазурі.

Потім залишиться лише розрізати готову страву на порційні шматочки – і тістечка можна подавати до столу. Цей розкішний десерт поверне вас до приємних дитячих спогадів, а малюкам подарує нові яскраві враження!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *