Рецепт дня: Гарячий салат «Цариця» з цвітної капусти

Урізноманітнюйте свій звичний раціон незвичайною та корисною гарячою закускою «Цариця». Запечіть цвітну капусту з волоськими горіхами та зеленню під сиром, і ваші домашні зметуть цю страву миттєво!

Готується гаряча закуска “Цариця” буквально 20-25 хвилин.

Складові

1 середній качан цвітної капусти; 200 г волоських горіхів; 150 г сиру; 4 ст. ложки сметани; 0,5 склянки молока; 1-2 зубчики часнику; базилік, петрушка, кріп чи інша зелень; улюблені спеції, сіль; олія для змащування форми.

Приготування
1. Розбираємо капусту на суцвіття. Вони мають бути не дрібними, але й не надто великими.

2. Опускаємо суцвіття в киплячу підсолену воду і відварюємо до напівготовності (3-5 хвилин). Потім виймаємо на серветку і даємо стекти.

3. Поки капуста вариться, робимо заливку. Розмішуємо сметану з молоком до рідкої консистенції. Підсолюємо та додаємо улюблені спеції.

4. Нарізаємо зелень і додаємо її до заливки. Найкраще з вершковим смаком поєднується базилік і петрушка, але ви можете додати все, що вважаєте за потрібне.

5. Форму для запікання змащуємо олією. Викладаємо в неї відварені суцвіття цвітної капусти. Посипаємо зверху подрібненими ядрами волоського горіха.

6. Натираємо на середній тертці будь-який твердий сир.

7. Заливаємо капусту заливкою, посипаємо тертим сиром зверху. Відправляємо заготовку до духовки на 10-15 хвилин.

Як тільки сир добре розплавився, Царицю можна подавати на стіл! Хоча ця гаряча закуска готується з простих інгредієнтів, страва виходить настільки смачною і красивою, що її можна подавати на будь-яке свято!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *