Урізноманітнюйте свій звичний раціон незвичайною та корисною гарячою закускою «Цариця». Запечіть цвітну капусту з волоськими горіхами та зеленню під сиром, і ваші домашні зметуть цю страву миттєво!
Готується гаряча закуска “Цариця” буквально 20-25 хвилин.
Складові
1 середній качан цвітної капусти; 200 г волоських горіхів; 150 г сиру; 4 ст. ложки сметани; 0,5 склянки молока; 1-2 зубчики часнику; базилік, петрушка, кріп чи інша зелень; улюблені спеції, сіль; олія для змащування форми.
Приготування
1. Розбираємо капусту на суцвіття. Вони мають бути не дрібними, але й не надто великими.
2. Опускаємо суцвіття в киплячу підсолену воду і відварюємо до напівготовності (3-5 хвилин). Потім виймаємо на серветку і даємо стекти.
3. Поки капуста вариться, робимо заливку. Розмішуємо сметану з молоком до рідкої консистенції. Підсолюємо та додаємо улюблені спеції.
4. Нарізаємо зелень і додаємо її до заливки. Найкраще з вершковим смаком поєднується базилік і петрушка, але ви можете додати все, що вважаєте за потрібне.
5. Форму для запікання змащуємо олією. Викладаємо в неї відварені суцвіття цвітної капусти. Посипаємо зверху подрібненими ядрами волоського горіха.
6. Натираємо на середній тертці будь-який твердий сир.
7. Заливаємо капусту заливкою, посипаємо тертим сиром зверху. Відправляємо заготовку до духовки на 10-15 хвилин.
Як тільки сир добре розплавився, Царицю можна подавати на стіл! Хоча ця гаряча закуска готується з простих інгредієнтів, страва виходить настільки смачною і красивою, що її можна подавати на будь-яке свято!