Готується гаряча закуска “Цариця” буквально 20-25 хвилин.
Складові
1 середній качан цвітної капусти; 200 г волоських горіхів; 150 г сиру; 4 ст. ложки сметани; 0,5 склянки молока; 1-2 зубчики часнику; базилік, петрушка, кріп чи інша зелень; улюблені спеції, сіль; олія для змащування форми.
Приготування
1. Розбираємо капусту на суцвіття. Вони мають бути не дрібними, але й не надто великими.
2. Опускаємо суцвіття в киплячу підсолену воду і відварюємо до напівготовності (3-5 хвилин). Потім виймаємо на серветку і даємо стекти.
3. Поки капуста вариться, робимо заливку. Розмішуємо сметану з молоком до рідкої консистенції. Підсолюємо та додаємо улюблені спеції.
4. Нарізаємо зелень і додаємо її до заливки. Найкраще з вершковим смаком поєднується базилік і петрушка, але ви можете додати все, що вважаєте за потрібне.
5. Форму для запікання змащуємо олією. Викладаємо в неї відварені суцвіття цвітної капусти. Посипаємо зверху подрібненими ядрами волоського горіха.
6. Натираємо на середній тертці будь-який твердий сир.
7. Заливаємо капусту заливкою, посипаємо тертим сиром зверху. Відправляємо заготовку до духовки на 10-15 хвилин.
Як тільки сир добре розплавився, Царицю можна подавати на стіл! Хоча ця гаряча закуска готується з простих інгредієнтів, страва виходить настільки смачною і красивою, що її можна подавати на будь-яке свято!
На спортивному святі побував мер Андрій Білоусов. "Напередодні Дня міста та до Дня фізичної культури…
Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "В Ліцеї інформаційних технологій запрацювало розширене укриття. Це…
У суботу, 14 вересня, на Набережній Перемоги, в районі яхт-клубу, сталася аварія. Тут автомобіль Honda…
Через загострення ситуації біля Покровська, на Дніпропетровщині, зокрема в Кам'янському, зросла кількість переселенців. Психологиня, родом…
Представляємо святкову програму, яка відбуватиметься 14 вересня на базі нового дитячого центру "Світу дитинства" на…
13 вересня у м.Дніпро відбувся Чемпіонат області з греко-римської боротьби U-14. У змаганнях взяли участь…