Домашні будуть у захваті! Дуже простий рецепт смачного хачапурі!
Інгредієнти:
Борошно – 3 склянки, Кефір – 1 склянка, Сода – 1 ч. л., Сіль – 1 ч. л.
Приготування:
1. Замішуємо тісто. До кефіру додаємо соду, потім все інше. Добре відбиваємо руками або об стіл – це сприяє тому, щоб тісто менше рвалося під час розкочування і було еластичним. Загортаємо в плівку і даємо відпочити 30-40 хвилин.
2. За цей час вмикаємо фантазію та робимо начинку.
Можна взяти:
– сир, часник, зелень
– картопляне пюре, сир та зелень.
3. Дуже смачно готувати із сулугуні. Картопляне пюре збити до гладкості, щоб не було великих шматочків картоплі — вони можуть порвати тісто.
4. Тісто ділимо на шматочки, формуємо з них руками коржика. На кожен коржик кладемо начинку. Начинки має бути за обсягом стільки ж, скільки тіста.
5. Збираємо краї тіста в “мішечок” і ретельно защипуємо.
6. Руками формуємо з тіста коржик.
7. І потім розкочуємо качалкою коржик завтовшки 5 мм. Дуже обережно, щоб тісто не рвалося. Особливо акуратно з сиром, навіть через найменші дірочки у тісті він витікатиме.
6. Злегка проколюємо корж виделкою, випускаючи повітря, що залишилося там.
8. Обсмажуємо на розігрітій сухій сковороді, по 3-4-5 хвилин з кожного боку. Коли тісто стане білим. Під час смаження вони надуватимуться – піднімаємо, чекаємо поки здуються, і смажимо далі. З картоплею можна проколоти виделкою, щоб не надувались, а ось із сиром у цьому плані складніше.
9. Готові хачапурі складаємо один на одного, щедро змащуючи розтопленим вершковим маслом.