Музей єврейської культури у Кам’янському продовжує поповнюватися експонатами

Про це повідомили у новоствореному культурному закладі.

“Незважаючи на літній спекотний період, в музеї א אידישע נשמה (А Ідише Нешуме) – «Еврейська душа», який створений при благодійному центрі «Бейт Барух» та синагозі «Бейт Реувен» (м. Кам’янське), робота кипить.

 Активні члени єврейської громади нашого міста поділились з нами багатьма цінними експонатами, фотографіями і документами, які довгі роки турботливо зберігались в родинах.
І тепер настав час ці раритети уважно оглянути, систематизувати, а якщо потрібно – й реставрувати. Адже в подальшому вони стануть основою музейної експозиції.
Але на цьому ми не припиняємо збір матеріалів. Тож якщо у Вашій родині зберігаються старовинні предмети релігійного спрямування:
– духовна єврейська література,
– тексти релігійного змісту, надруковані або написані від руки сойфером,
– кіпи,
– мезузи,
– свічники,
– таліти або інші предмети єврейської релігії або обрядового одягу, звертайтеся за телефонами:
(068) 576-77-07, (067) 640-18-08.
Пишіть: [email protected]
Або приходьте в синагогу: вул. Любавичського Ребе, 5 (понеділок, середа, четвер з 10:00 до 14:00).
А ще ми продовжуємо працювати над створенням генеалогічних дерев членів громади. На сьогодні вже понад 10 шанованих єврейських родин мають дерева свого роду.
Також будемо раді старовинним фотографіям єврейських родин, світлинам кам’янських синагог (по провулку Поштовому та вулиці Василівській), предметам і документам, що пов’язані із релігійною складовою життя євреїв нашого міста.
Чекаємо на Вас!” – сказано в повідомленні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *