Рецепт дня: «Голі» помідори у маринаді

Сьогодні хочемо поділитися з вами особливим рецептом – голі помідори в маринаді. Цей рецепт настільки простий і водночас надзвичайно смачний, що впевнені, він стане вашим улюбленим. Адже що може бути краще за свіжі, соковиті помідори, які просочилися ароматом маринаду і стали ще більш апетитними?

Готувати такі помідори справжнє задоволення, і процес зовсім не складний. Давайте разом створимо цей кулінарний шедевр, який прикрасить ваш стіл та порадує всіх домашніх та гостей.

Складові
Помідор 1 кг, Болгарський перець 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 4 зуб., Кріп 0,5 пуч., Петрушка 0,5 пуч., Вода 1 л, Сіль 4 ст. л., Цукор 6 ст. л., Оцет 6 ст. л., Лавровий лист 2 шт., Чорний перець (горошком) 10 шт.

Приготування
1. Почнемо з маринаду. У каструлю з водою додаємо сіль, цукор, лавровий лист та перець горошком. Доводимо до кипіння і вливаємо оцет, після чого відразу вимикаємо вогонь. Даємо маринаду повністю охолонути трохи теплого стану.

2. Підготовка овочів: Нарізаємо цибулю півкільцями або чверть-кільцями, болгарський перець – соломкою, часник – пластинками, а зелень дрібно рубаємо. Всі овочі та зелень перемішуємо в одній мисці.

3. Підготовка помідорів: Помідори вибираємо щільні та не надто великі. Надрізаємо кожен хрест-навхрест неглибоко і опускаємо в окріп на 3 хвилини. Потім акуратно знімаємо шкірку – завдяки окропу це зробити дуже легко.

4. Складання: У стерилізовану банку або контейнер викладаємо на дно лаврові листи з маринаду. Далі шарами укладаємо помідори та овочеву суміш. Заливаємо все остиглим маринадом.

5. Останні штрихи: Якщо хочете додати пікантності, покладіть невеликий шматочок перцю чилі. Закриваємо банку кришкою та ставимо в холодильник на добу.

От і все! Залишилося тільки набратися терпіння і дочекатися, поки наші «голі» помідори повністю просочаться ароматами маринаду. Повірте, очікування того варте. Ці мариновані помідори стануть чудовою закускою до обіду чи вечері. Їхній насичений смак і аромат не залишать байдужими ні вас, ні ваших близьких.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *