У потязі, що курсує через Дніпро, від спеки померла жінка

16 липня у нічному потязі “Запоріжжя-Ужгород” померла жінка. Попередньо, причиною став тепловий удар, оскільки поїзд був без кондиціонування. Резонансну новину повідомила журналістка і мисткиня із Запоріжжя Інесса Воронова й вона швидко розлетілась у мережі. 

Про це пише Інформатор з посиланням на Інформатор Україна та етер 1+1.

“Вночі жінка з нашого купе, яка їхала в Стрий до подруги, раптово померла — спека в вагонах без зірочки нереальна, всі пасажири мокрі й захекані, це не подорож, а знущання. “Укрзалізниця може буде з цим щось робити?”, — написала Воронова.

На інцидент вже відреагували у компанії “Укрзалізниці”. Там зазначили, що жінка придбала квиток у вагон, який був маркований у всіх системах як “вагон без кондиціонування”.

“На жаль, випадки природних смертей у вагонах трапляються, подекуди навіть декілька разів на місяць – що статистично пояснювано, враховуючи кількість пасажирів, які щодня подорожують поїздами (в пікові дні – понад 100 тисяч людей, як населення немаленького міста)”, – йдеться у повідомленні компанії.

Керівник пасажирського напрямку “Укрзалізниці” Олександр Перцовський додав, що розбираються у кожному випадку: чи можна було запобігти, чи можна було швидше зреагувати, наскільки оперативно викликали медиків і наскільки оперативно вони приїхали. По цьому інциденту висновків ще немає.

“Тому я звертаюся до пасажирів: температурні рекорди побиті всі, а в нас половина парку не обладнана кондиціонерами взагалі. Зараз ми чітко маркуємо ті вагони, які мають надійні системи кондиціювання, сніжинкою, щоб люди знали”, — додав Перцовський.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *