Рецепт дня: Салат з буряком та тунцем

Не можна заперечувати той факт, що тунець – дивовижний морський суперфуд. Навіть у консервованому вигляді ця рибка не втрачає своїх корисних властивостей. У ній майже немає жиру. До складу тунця входять вітаміни А, D і Е. Також він багатий на такі корисні речовини, як поліненасичені жирні кислоти (Омега-3), селен, натрій і калій. Через такий розкішний склад ця рибка точно повинна стати частиною вашого меню. Ви можете ввести її у свій раціон, приготувавши легкий салат з буряком та тунцем.

Для заправки закуски не використовується калорійний майонез. Заправляється вона лише олією. А на смак цей салат і зовсім чудовий! Спробувавши поєднати буряк і тунець в одній страві, ви вже не захочете повертатися до класичної комбінації цього коренеплоду та оселедця.

Щоб закуска не вийшла жирною, візьміть тунець не в маслі, а у власному соку. Перед додаванням рибки до салату, злийте з неї рідину. За бажання можете зробити шматочки тунця дрібнішими, розім’явши їх виделкою.

Складові
Буряк 300 г, Морква 200 г, Огірки солоні 3 шт., Консервований тунець 150 г, Цибуля 1 шт., Кріп 0,25 пуч., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Соняшникова олія 2,5 ст. л.

Приготування
1. Відварюємо моркву та буряк до готовності. Остуджуємо їх. Очищаємо овочі від шкірки.

2. Нарізаємо солоні огірки невеликим кубиком. Очищаємо цибулю від лушпиння. Нарізаємо її четвертинками кілець. Поміщаємо цибулю та солоні огірки в глибоку ємність.

3. Нарізаємо відварені овочі невеликими шматочками. Ретельно промиваємо кріп під проточною водою. Обсушуємо його. Дрібно нарізаємо зелень.

4. Зливаємо рідину з консервованого тунця. Додаємо його, відварені овочі та кріп у ємність із вже сполученими інгредієнтами.

5. Всипаємо сіль та чорний мелений перець за смаком. Заправляємо салат олією. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
Якщо ви хочете зробити більш пікантне заправлення для салату з буряком та тунцем, можете додати ще 0,5 ч. л. гірчиці у зернах. Невелика кількість свіжого лимонного соку також не завадить. Ці інгредієнти зроблять смак такої страви свіжішою, яскравішою та цікавішою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *