Зараз, у військовий час, лише найсміливіші відпочивають в Одесі. А всі інші взагалі відмовляють собі у відпустці біля моря. Але той, хто хоч раз гостював у цьому прекрасному місті, ніколи не забуде його неповторний колорит. А ці різноманітні пригощання і різносоли, якими можна поласувати на Привозі!? Однією із родзинок одеських господинь є маринований оселедець. Такий пікантний і водночас освіжаючий смак пробувати вам ще не доводилося.
Складові
Оселедець 1 шт., Лимон 1 шт., Цибуля 1 шт., Вода 200 мл, Лавровий лист 2 шт., Чорний перець (горошком) 8 шт., Сіль 0,5 ч. л., Цукор 1 ч. л., Діжонська гірчиця 1 ч. л., Соняшникова олія 2 ст. л.
Приготування
1. Насамперед приготуйте маринад. У сотейник перелийте воду. Всипте туди цукор, сіль, киньте горошини перцю та лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння та варіть 2 хвилини. Готову рідину остудіть повністю.
2. Слабосолоного оселедця обробіть на філе. Їх наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Лимон обдайте окропом, наріжте скибочками. При необхідності видаліть кісточки.
3. Маринувати рибу таким способом краще в невеликих скляних ємностях. На дно чистої баночки викладіть шар із оселедця. Рибу покрийте невеликим шаром цибулі, але в неї викладіть лимонні скибочки.
4. Оселедець з цибулею і лимоном залийте холодним маринадом, попередньо прибравши лаврові листи. Банки щільно закрийте кришками і приберіть в холодильник. Маринуйте оселедця протягом 12 годин.
Після закінчення часу можете ставити рибку на стіл. Це чудова закуска до картоплі та інших гарячих гарнірів. Традиційно в Одесі маринований оселедець поливають олією і змащують гірчицею в зернах. Філе буквально тане у роті. Жувати не треба!