Рецепт дня: Кукурудзяний хліб без дріжджів

Якщо процес випікання хліба вам здавався надто трудомістким і потребує великого досвіду, ми переконаємо вас у протилежному. Представляємо рецепт, за яким спекти хліб буде не складніше, ніж звичайний пиріг. Готуємо кукурудзяний хліб без дріжджів та без довгого замісу.

Жодних проблем: змішуємо інгредієнти для рідкого тіста і переливаємо у форму. Швидше не вигадаєш. За всієї простоти приготування хліб виходить неймовірно апетитним. Пухкий і золотистий м’якуш під хрусткою скоринкою – сонечко!

Для випікання кукурудзяного хліба як форма найкраще підійде важка чавунна сковорода або товстостінна каструля. Такі ємності нагріваються рівномірно та довше зберігають тепло. Якщо не знайдете відповідну посудину, візьміть звичайну форму для випікання та застеліть пергаментом у 2 шари.

Лайфхак перший. Ароматний кукурудзяний хліб за цим рецептом можна приготувати й у мультиварці. Перекладіть тісто в змащену олією чашу і готуйте в режимі випікання 40 хвилин. Після цього переверніть буханець за допомогою пластикової підставки та випікайте ще 10 хвилин.

Лайфхак другий. Якщо хочете отримати більш зернисту структуру м’якішу, половину кукурудзяного борошна замініть кукурудзяною крупою дрібного помелу. Після замішування залиште тісто.

Складові
Пшеничне борошно 1 скл., Кукурудзяне борошно 1 скл., Яйце 1 шт., Кефір 1 скл., Соняшникова олія 60 мл, Розпушувач 1 ч. л., Сіль 1 ч. л., Цукор 2 ст. л.

Приготування
1. У глибокій мисці змішайте всі сухі інгредієнти: обидва види борошна, цукор, сіль та розпушувач. В окремій ємності злегка збийте всі рідкі: спочатку яйце з кефіром, потім влийте олію.

2. Рідку суміш влийте до сухої. Ложкою замісіть напіврідке липке тісто.

3. Форму рясно змастіть олією. Вилийте та рівномірно розподіліть у ній тісто. На поверхні зробіть кілька довільних або фігурних (на ваш смак) бороздок.

4. Нагрійте духовку до 180 градусів. Випікайте хліб 30 хвилин.

Це ні з чим не можна порівняти задоволення — пригостити рідних хлібом, випеченим своїми руками. Можливо завдяки нашому рецепту випікання хліба стане доброю традицією у вашому будинку.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *