За консистенцією він досить щільний, не розвалюється, тому скибочки м’ясного курячого хлібця красиво лягають на хліб із маслом чи сиром. Приготувати такий можна із покупного фаршу, але можна подрібнити м’ясо самостійно. Беріть курячі стегна і відокремте філе від кістки, потім подрібніть в блендері (навіть м’ясорубка не потрібна). У результаті виходить ароматний, ситний білковий перекус. Спробуйте!
Складові
Куряче стегно 800 г, Часниковий порошок 1 ч. л., Цибулевий порошок 1 ч. л., Мускатний горіх 1 дрібка, Паприка 0,5 ч. л., Сіль1 ч. л., Яйце1 шт.
Приготування
1. Підготуйте м’ясо. Із курячих стегон, видаліть кістки та шкірку.
2. Наріжте філе шматочками, додайте сушену цибулю, часник, паприку, перець, мускатний горіх і сіль, добре перемішайте. Подрібніть м’ясо в блендері в кілька заходів. До готового фаршу додайте яйце, перемішайте.
3. Добре відбийте фарш руками прямо в мисці. Потім викладіть у силіконову форму для випічки у вигляді цеглинки.
4. Розігрійте духовку до 220 градусів, відправте туди хлібець на 15 хвилин, потім зменшіть температуру до 150 градусів і випікайте ще 30 хвилин.
5. Дайте хлібцю охолонути в духовці, потім обгорніть у фольгу і відправте в холодильник.
Ось така цілком дієтична страва виходить. Щоб зменшити його жирність, замість філе стегна використовуйте грудку без шкірки.
У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…
На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…
6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…
Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…
З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…